Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων-Κρίσιμο το επόμενο 10ημερο (live)
24 Σεπ 2020
Συλλήψεις τριών ατόμων από την Αντιτρομοκρατική για κατοχή όπλων και εκρηκτικών
24 Σεπ 2020

Προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε την Κέρκυρα και τη Δ. Ελλάδα (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Ώρες «Ιανού» έζησαν το βράδυ και τα ξημερώματα οι κάτοικοι στην Κέρκυρα την Κεφαλονιά και στην Δ. Ελλάδα καθώς βρέθηκαν στο έλεος νέας κακοκαιρίας. Λόγω των ακραίων φαινομένων υπήρξαν κατά τόπους διακοπές στην ηλεκτροδότηση των νησιών ενώ σημειώθηκαν και πτώσεις δένδρων.
Με το ξημέρωμα άρχισε να διαγράφεται ανάγλυφα το μέγεθος των καταστροφών. Ολόκληρα δέντρα «ξηλώθηκαν» από τις πλατείες από τον αέρα ενώ η όλη τη νύχτα έβρεχε ακατάπαυστα. Περίπου στις 03:30 ισχυρός ανεμοστρόβιλος στην Πλατεία της Σπιανάδας σάρωσε στο πέρασμα του δέντρα που κοσμούσαν την κεντρική πλατεία του νησιού επι δεκαετίες. Δύο αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από πτώσεις δέντρων στο νησί των Φαιάκων.
Από τον ανεμοστρόβιλο που προκλήθηκε ζημιές υπέστησαν και πολλές σκεπές σπιτιών, καθώς και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Παλιάς Πόλης.  
Μεγάλες οι καταστροφές και στο Λιστόν όπου η σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν τραπέζια και καθίσματα και να υποστούν ζημίες οι επιχειρήσεις εκεί.
Πτώσεις δένδρων και εικόνα καταστροφών καταγράφηκαν στην Γαρίτσα, στο λιμάνι την πόλης, αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού.
Η ανησυχία των κατοίκων είναι έκδηλη καθώς υπάρχει πρόβλεψη για δύσκολα καιρικά φαινόμενα για αύριο Παρασκευή και το Σάββατο.
Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα και τα μηχανήματα έργου καθώς και αυτά το στρατού έχουν μεταφερθεί σε επίκαιρες περιοχές προκειμένου να επιχειρήσουν άμεσα σε περίπτωση ανάγκης.
H Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, μίλησε στην ΕΡΤ και έδωσε μια αναλυτική εικόνα για τη νέα κακοκαιρία και τόνισε πως οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς έζησαν καταστάσεις που θύμισαν τις προηγούμενες μέρες. 
Σε ότι αφορά στις διαδικασίες αποκατάστασης των τεράστιων ζημιών που άφησε πίσω του ο Ιανός στην Άσσο Κεφαλονιάς, η κα Κράτσα σημείωσε ότι επιχειρούνται παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια για την επούλωση των πληγών που άφησε ο Ιανός Ενώ διαβεβαίωσε ότι κανείς κάτοικος δεν θα μείνει άστεγος.
Ξαφνικό μπουρίνι ξέσπασε στον δήμο Ζαχάρως, στο νομό Ηλείας.
Σφοδρός άνεμος σάρωσε το Γιαννιτσοχώρι. Αγγλίδα τουρίστρια, που διέμενε σε κάμπινγκ, τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι, όταν η σκηνή της καταπλακώθηκε από δύο πεύκα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ζημιές υπέστησαν σκεπές σπιτιών με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν απο την ισχυρή βροχόπτωση ενώ σημειώθηκαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Ο αντιπεριφέρειαρχης Ηλίας Βασίλης Γιαννόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση που επικρατεί στον νομό και ειδικά στη Ζαχάρω.   Στην Κεφαλονιά οι κάτοικοι συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους. Όπως όλα δείχνουν με το πρωτο φως της ημέρας δεν υπήρξαν περισσότερες ζημιές  απο αυτές που προκάλεσε ο «Ιανός».
Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί ωστόσο οι κάτοικοι έχουν νωπές στη μνήμη τους τις εικόνες καταστροφής που προκάλεσε ο «Ιανός» και προσπαθούν να ανασυνταχθούν και ζητούν τη στήριξη του κράτους για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές.
 
Ανταπόκριση: Γιάννης Ανδριώτης, Ζαχαρίας Μαντάς , Μαρία Λάγιου
Σχετική είδηση: Κέρκυρα: Ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν ομπρέλες στη Σπιανάδαwww.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: