Κορονοϊός: 358 νέα κρούσματα – Τα 194 στην Αττική – Πέντε θάνατοι
24 Σεπ 2020
Γιάννα Αγγελοπούλου: Είμαστε αποφασισμένοι να γιορτάσουμε την επέτειο της Επανάστασης (video)
24 Σεπ 2020

Ανησυχία για τον ρυθμό αύξησης των διασωληνωμένων (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Η αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική λόγω covid19, εντείνει την ανησυχία των ειδικών αλλά και την πολιτική αντιπαράθεση. Σήμερα, στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με σκοπό την καταγραφή των ΜΕΘ στην Αττική και την περαιτέρω αύξησή τους.

Ο ρυθμός αύξησης των διασωληνωμένων ασθενών, που είναι ακόμα ελεγχόμενος αλλά συνεχής, προβληματίζει τους επιστήμονες. Τα νοσοκομεία θωρακίζονται προκειμένου το σύστημα να μη φθάσει σε ασφυκτική πίεση τις επόμενες εβδομάδες.
«Το πρόβλημα είναι στην Αττική. Τα Νοσοκομεία έχουν φορτωθεί πολλά. Μεταφέρονται ασθενείς μη covid από τα δημόσια στα ιδιωτικά για να μπουν στα δημόσια ασθενείς με Covid» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
«Τις τελευταίες ημέρες 75 έως 80 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι. Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή οι εφεδρείες επαρκούν», επεσήμανε ο Ηρακλής Τσαγκάρης, αναπληρωτής καθηγητής Εντατικής Θεραπείας.
Σε επιστολή τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, οι γιατροί του «Ευαγγελισμού» περιγράφουν την πίεση που δέχεται το νοσοκομείο και τονίζουν πως «η προσέλευση των ασθενών Covid-19 έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά σταθερής υπερφόρτωσης σε κοινές νοσηλείες και σε νοσηλείες ΜΕΘ.
Μ. Δερμιτζάκης: Χρειάζονται μέτρα με βάση την πραγματικότητα (video)
ΠΙΣ: Ανέτοιμο το δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για το δεύτερο κύμα κορονοϊού
Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας επισημαίνει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 107 κλίνες ΜΕΘ Covid σε όλη την Ελλάδα και σήμερα είναι διαθέσιμο το 40%, αυτών.
Σε λίγες ημέρες θα προστεθούν άλλες 42 κλίνες στα νοσοκομεία: «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Γ.Γεννηματάς» και «Ελπίς».
Πολιτικές αντιδράσεις
«Τα κρούσματα μεταφράζονται σε πιέσεις στο σύστημα υγείας. Δύο είναι οι κατευθύνσεις: να αυξήσουμε τις ΜΕΘ και να τηρούμε τα μέτρα για να μην πάρουμε άλλα μέτρα που θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις» σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Άμεση επίταξη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Έξι μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτοθαυμάζεται και δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της. Έξι μήνες που έχει εγκαταλείψει τα νοσοκομεία, τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής της μάχης, την άμυνα της κοινωνίας έναντι της πανδημίας. Η κυβέρνηση εγκληματεί. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Υγείας για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ και τις ΜΑΦ κατέθεσαν 5 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: