Έντονη βροχόπτωση στο νομό Καρδίτσας με προβλήματα στους Δήμους Μουζακίου- Λίμνης Πλστήρα
18 Σεπ 2020
Μεγάλη αντιφασιστική πορεία σήμερα στο Βόλο
18 Σεπ 2020

Μαγνησία: Έπεσαν γέφυρες στον Αλμυρό – Προσπάθεια απεγκλωβισμού τριών ατόμων

Μοιράσου το άρθρο:

Σκληρά δοκιμάζεται η περιοχή του Αλμυρού από το Ιανό, καθώς έχουν πλημμυρίσει χείμαρροι, δύο γέφυρες  δεν άντεξαν τον μεγάλο όγκο νερού που έπεσε με αποτέλεσμα να σπάσουν. Πρόκειται για μια γέφυρα στον Μαυρόλοφο Αλμυρού και άλλη μία στο δρόμο Κροκίου – Αϊδινίου, στον παράδρομο της εθνικής οδού.
Αξίζει να σημειωθεί πως λίγη ώρα πριν η γέφυρα του Μαυρολόφου καταρρεύσει, βρισκόταν εκεί, ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.
Εκτός από την κατάρρευση των δύο γεφυρών, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε άλλα σημεία της επαρχίας Αλμυρού λόγω υπερχείλισης ρεμάτων. Επίσης, μεγάλες ζημιές υπέστη το εργοτάξιο της Λιμνοδεξαμενής του Ξηριά, όπου μετέβησαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο δήμαρχος Αλμυρού.
Τρεις εργαζόμενοι στο έργο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά του Αλμυρού κινδυνεύουν και αγώνα για να τους προσεγγίσει δίνει η ΕΜΑΚ. Οι εργαζόμενοι το απόγευμα έφυγαν από το εργοτάξιο και παρασύρθηκαν από τα νερά. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και η πυροσβεστική ήταν αδύνατον  να τους προσεγγίσει. 
Επιπλέον έχει υπερχειλίσει ο χείμαρρος Ξηριάς στο ύψος των σχολείων και καλό θα ήταν να μην μετακινούνται οι πολίτες στον περιφερειακό Ευξεινούπολης-  Αλμυρού.
Επιπλέον οι διακοπές ρεύματος είναι συνεχόμενες από τις έξι σήμερα το απόγευμα.
Στη Νέα Αγχίαλο επιπλέον εγκλωβισμένοι σε ύψωμα με τα πρόβατά τους βρίσκονται δύο κτηνοτρόφοι στην περιοχή Δημητριάς της Νέας Αγχιάλου.  Οι δύο κτηνοτρόφοι έχουν αποκλειστεί στο σημείο λόγω της λάσπης και δεν μπορούν να φύγουν.  Ενημέρωσαν την Πυροσβεστική για να ζητήσουν βοήθεια.
Επίσης  στη Νέα Αγχίαλο πλημμύρισε ένα υπόγειο το μεσημέρι και έγινε απάντληση υδάτων.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: