Βόλος: Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα την Ελληνική λαϊκή τέχνη
18 Σεπ 2020
Αίσιο τέλος για τους τρεις εγκλωβισμένους στον Αλμυρό
19 Σεπ 2020

Καρδίτσα: Πλημμύρρισε η πόλη – Υποχώρησαν φράγματα – Πληροφορίες για αγνοούμενους

Μοιράσου το άρθρο:

Δραματική είναι η κατάσταση στην Καρδίτσα από τις καταρρακτώδεις βροχές του κύματος κακοκαιρίας «Ιανός»,  με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα άτομο ή δύο άτομα που αγνοούνται. Η πόλη πλημμύρισε, αφού υποχώτησε σε δύο σημεία το φράγμα του Καράμπαλη. Βιβλική είναι η καταστροφή, σύμφωνα με μαγτρυρίες. Η πόλη έμεινε σε μεγάλο ποσοστό χωρίς ρεύμα. Δραματική έκκληση προς όλους τους πολίτες να ανέβουν όσο ψηλότερα μπορούν από το επίπεδο του δρόμου και να μην μετακινηθουν.

Εφιαλτικές ώρες περνούν οι κάτοικοι του οικισμού τσιγγάνων Μαυρικά, καθώς ενδεχομένως να υπάρχουν άτομα που δεν μπόρεσαν να απεγκλωβιστούν και έχει χαθεί η επικοινωνία. Στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μεταφέρθηκαν οι τσιγγάνοι του οικισμού.

  Έσπασε το ανάχωμα στο ύψος του περιφερειακού δρόμου, στη θέση Σφήκα και τα νερά του αναχώματος έχουν μπεί στην πόλη, η οποία σε μεγάλο ποσοστό έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Εκδόθηκε γενική απογοήτευση κυκλοφορίας οχημάτων σε επίπεδο νομού Καρδίτσας από την περιφέρεια.
Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Β. Τσιάκος, απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο Ρούσσο.
Προβλήματα έχουμε και στο χωριό Μέλισσα όπου το νερό μπαίνει πλέον στα σπίτια.
Επίσης υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Δήμαρχος Καρδίτσας τονίζει ότι κάποιοι πιθανότατα θα χρειαστεί να μετακινηθούν από τα σπίτια τους. Σε αυτή την περίπτωση θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία. Αναλυτικά: «Παρά τις συνεχείς προσπάθειες όλων πιθανότατα κάποιοι συμπολίτες μας απόψε να χρειαστεί να μετακινηθούν από τα σπίτια τους. Παρακαλούμε να έχουμε τη σχετική ενημέρωση στα τηλ.: 2441350710 και 2441350713». Με απόφαση της δημοτικής αρχής όσοι χρειάζεται θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της πόλης.

Μοιράσου το άρθρο: