Νέο αποχετευτικό δίκτυο αποκτούν οι οικισμοί Κουκουναριές και Τρούλος στη Σκιάθο
18 Σεπ 2020
Μαγνησία: Έπεσαν γέφυρες στον Αλμυρό – Προσπάθεια απεγκλωβισμού τριών ατόμων
18 Σεπ 2020

Έντονη βροχόπτωση στο νομό Καρδίτσας με προβλήματα στους Δήμους Μουζακίου- Λίμνης Πλστήρα

Μοιράσου το άρθρο:

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται τόσο στον ορεινό όσο και στον πεδινό όγκο του νομού Καρδίτσας. Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα και επεμβαίνουν όπου χρειάζεται, όπως σε καταπτώσεις, με στόχο το οδικό δίκτυο να παραμένει ανοιχτό.

Στο Δήμο Μουζακίου κυρίως πλήττονται , η Οξυά (συνοικισμούς Μεσορράχη, Δάφνη, Παλαιοχώρι) και η Κρυοπηγή, ενώ “φουσκωμένος” είναι ο ποταμός Πάμισος, σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης. Ο Δήμαρχος βρίσκεται στην περιοχή και συντονίζει τις επεμβάσεις.

Στο Δήμο Πλαστήρα έχουν μπει νερά σε ορισμένα καταστήματα,  ενώ καταπτώσεις σε δρόμους έχουν σημειωθεί σε Φυλακτή, Καρίτσα, Μπελοκομύτη και σε άλλα σημεία. Μεγάλος ο όγκος του νερού ανέφερε ο Δδήμαρχος της περιοχής, Παναγιώτης Νάνος.

Στο δήμο Καρδίτσας η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποφάσισε να μην λειτουργήσει το απόγευμα το Εσπερινό Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις και το Εσπερινό ΕΠΑΛ. Επίσης σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΚ και τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές αποφάσισε τα κλειστά γυμναστήρια (δημοτικά και σχολικά κτίρια) και το Κολυμβητήριο το απόγευμα της Παρασκευής να μην λειτουργήσουν για ομάδες και σωματεία, για λόγους προστασίας των παιδιών
Η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας απευθύνει έκκληση προς όλους τους κατοίκους της περιοχής να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν στο σπίτι για τις επόμενες ώρες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις ορεινές και τις πεδινές περιοχές της Καρδίτσας και μέχρι να παρέλθουν η καλύτερη αντιμετώπιση των κινδύνων είναι η παραμονή σε ασφαλή χώρο. Σε κάθε περίπτωση όλος ο μηχανισμός του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ βρίσκεται σε επιφυλακή και συνεργάζεται με όλες τις αντίστοιχες υπηρεσίες που ασχολούνται με την Πολιτική Προστασία σε επίπεδο Νομού.

Παρακαλούνται οι δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από τα έντονα φαινόμενα να καλούν στα τηλέφωνα του Δήμου Καρδίτσας 2441350710 & 2441350713 και επίσης στα 6971640625 και 6936992020

Στο δήμο Σοφάδων συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η ετοιμότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αναλύθηκαν σενάρια που προβλέπουν ακόμη και εκκένωση περιοχών αν απαιτηθεί ενώ τονίστηκε από όλους η αποφυγή οποιασδήποτε άσκοπης μετακίνησης.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος ανέλυσε τον σχεδιασμό και τόνισε ότι «μένουμε σε εγρήγορση, σε επιφυλακή και είμαστε συντονισμένοι με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια , την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τις εθελοντικές ομάδες και με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε την έκτακτη αυτή κατάσταση.Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε σε συναγερμό.»
Από την πλευρά του ο Συντονιστής της Περιφέρειας κ. Μιχαλάκης, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες του σχεδιασμού κάνοντας τις σχετικές επισημάνσεις και ζητώντας απ’ όλους να συνεισφέρουν τα μέγιστα εφόσον χρειαστεί.
Ο κ. Νταουτάς σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που ίσως σημειωθεί θα είναι οι μεγάλες ποσότητες νερού. Δήλωσε ότι η Πυροσβεστική είναι σε απόλυτη ετοιμότητα και ήδη έχουν διατεθεί επιπλέον οχήματα προς την περιοχή του Κέδρου και της ΔΕ Ταμασίου. Όπως είπε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις ενώ έβαλε και το σενάριο της μετακίνησης ανθρώπων εφόσον χρειαστεί, υποδεικνύοντας το κλειστό γυμναστήριο ως χώρο μεταφοράς.
Ο κ. Ζαβλάγκας σημείωσε πως όλα τα οχήματα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα ενώ ο Διοικητής του ΑΤ Σοφάδων κ. Τσαχτάνης τόνισε πως η αστυνομία είναι έτοιμη να συνδράμει όπου χρειαστεί.

Μοιράσου το άρθρο: