Ερώτηση για το εισιτήριο εισόδου στην Α’ Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου
17 Σεπ 2020
Κ. Χατζηδάκης σε Ζ. Μακρή: «Δίκαιο το αίτημα των επαγγελματιών αλιέων για τα τέλη εισόδου στο Θαλάσσιο Πάρκο»
17 Σεπ 2020

Ο Δήμος Μουζακίου δημιουργεί νέα δομή : “Κοινωνικό συσσίτιο”

Μοιράσου το άρθρο:

Καινούργια δομή, το «Κοινωνικό Συσσίτιο» δημιουργεί ο Δήμος Μουζακίου, με στόχο – όπως τονίζει – την υλική και κατ’ επέκταση την ψυχοκοινωνική υποστήριξη οικογενειών, προκειμένου να ομαλοποιηθούν οι παράγοντες που δημιουργούν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.
Η νέα δομή θα παρέχει στους ωφελούμενους δωρεάν γεύματα σε σταθερή και τακτική βάση, τα οποία θα παρασκευάζονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Μαθητική Εστία Μουζακίου.
Ωφελούμενοι των υπηρεσιών της δομής «Κοινωνικό Συσσίτιο» είναι άτομα και οικογένειες που είναι δημότες και διαμένουν στο Δήμο. Θα υπάρχουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια ένταξης και δύο αρμόδιες επιτροπές διαχείρισης και αξιολόγησης.
Η Επιτροπή Διαχείρισης, θα είναι υπεύθυνη για την ομαλή λειτουργία της δομής και η Επιτροπή Αξιολόγησης θα παραλαμβάνει τις αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των πολιτών, τα οποία και θα αξιολογεί.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης, τόνισε: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, με σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συνοχής δημιουργούμε μια νέα δομή: το «Κοινωνικό συσσίτιο». Στην οικονομική επιτροπή περάσαμε τον εσωτερικό κανονισμό της λειτουργίας, ο οποίος θα εγκριθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο. Ως δημοτική αρχή γνωρίζουμε πως πολλοί συνάνθρωποί μας χρειάζονται στήριξη και με την πρωτοβουλία μας αυτή επιχειρούμε να δώσουμε λύση σε ένα μείζον πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί πως η κοινωνική αυτή δομή θα στηρίζεται οικονομικά από το Δήμο Μουζακίου, ο οποίος σε συνεργασία με τις κοινωνικές του υπηρεσίες θα πράξει τα μέγιστα για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων συνδημοτών μας».

Μοιράσου το άρθρο: