«Ιανός»: Συστάσεις και οδηγίες – Δείτε την εξέλιξη του Μεσογειακού Κυκλώνα σε πραγματικό χρόνο
17 Σεπ 2020
Ανησυχία για τα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία – Ποια κλείνουν
17 Σεπ 2020

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τον «Ιανό»

Μοιράσου το άρθρο:

Διερυμένη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να δοθούν στους φορείς οδηγίες για την αντιμετώπιση των φαινομένων που φέρνει ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός». Ήδη έχουν τεθεί σε συναγερμό οι αρχές για τον μεσογειακό κυκλώνα που αναμένεται να πλήξει, από το μεσημέρι, αρκετές περιοχές της χώρας, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Αρχικά θα επηρεάσει το νότιο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου.
Ευρεία σύσκεψη έχει συγκαλέσει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα στις 11.00, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας για τον συνεχή συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου (Μεσογειακός Κυκλώνας «Ιανός») που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας μας κατά τις επόμενες ημέρες.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γεώργιος-Μάριος Καραγιάννης και ο Διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Σχεδιασμού – Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.
Επιπλέον, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας Αττικής, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, της Ένωσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.
Μετά το πέρας της σύσκεψης θα ακολουθήσουν δηλώσεις.
Την ίδια ώρα πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις στις περιφέρειες, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν από πλημμυρικά φαινόμενα.
Ήδη τα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής από νωρις το πρωί έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους και τις αυτοψίες σε όλα τα ρέματα, με έμφαση σε αυτά που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης. Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής με επιστολή της στους δήμους για τον καθαρισμό των φρεατίων του οδικού δικτύου.www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: