Χωρίς κρούσματα και σήμερα η Μαγνησία – 11 στην υπόλοιπη Θεσσαλία
16 Σεπ 2020
Βυθίστηκε ταχύπλοο στο λιμάνι του Βόλου
17 Σεπ 2020

Υποδομές πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Μοιράσου το άρθρο:

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου αποφάσισε και ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”, για τη δημιουργία προσβάσιμων ολοκληρωμένων θαλάσσιων τουριστικών προορισμών, προϋπολογισμού 238.500 ευρώ.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, όπως σημειώνει,  είναι η πραγματοποίηση αυτού του έργου, προκειμένου οι θαλάσσιοι τουριστικοί προορισμοί του Δήμου να είναι προσβάσιμοι για όλους ανεξαιρέτως.

Η σχετική μελέτη προβλέπει σε επιλεγμένες θέσεις των ακτών κολύμβησης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, και συγκεκριμένα στις θέσεις Καλά Νερά, Άφησσο (Άμποβος), Καλλιφτέρη και Κορώπη, τη δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα. Σημειωτέον ότι η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου θα διασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες της εν λόγω κατηγορίας.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ.  Μιχάλης Μιτζικός, μετά τη θετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, δήλωσε: “Βασικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η εφικτή προσβασιμότητα για όλους στις ακτές του Δήμου μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε, ώστε να δημιουργηθούν προσβάσιμοι ολοκληρωμένοι θαλάσσιοι τουριστικοί προορισμοί στο Δήμο Νοτίου Πηλίου για όλους τους πολίτες, ιδιαιτέρως για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα”.

 

Μοιράσου το άρθρο: