Στρατηγικό σχέδιο διαχείρισης της πανδημίας και στη Μαγνησία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
14 Σεπ 2020
Mηδενικά κρούσματα στη Μαγνησία – Πέντε στην υπόλοιπη Θεσσαλία
14 Σεπ 2020

Άνοιξαν τα σχολεία – Μάσκες παντού, συμβουλές και αποστάσεις

Μοιράσου το άρθρο:

Άνοιξαν σήμερα τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους μαθητές, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στη Μαγνησία.

Οι μάσκες που φορούσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί ήταν το πρώτο και κύριο – ίσως – χαρακτηριστικό της σημερινής τελετής μαζί με την απουσία των γονιών. Όσον αφορά τα οργανωτικά ζητήματα, προκειμένου οι αίθουσες να παραδοθούν καθαρές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε κάποιες περιπτώσεις οι καθαρίστριες χρειάστηκε να εργαστούν μέχρι και σήμερα το πρωί. Επίσης, και στη Μαγνησία παρατηρήθηκε μια σύγχυση και ασάφεια ως προς την ώρα προσέλευσης των μαθητών, καθώς πολλά ήταν τα σχολεία που δεν ακολούθησαν τελικά, την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για προσέλευση όλων των μαθητών στα σχολεία τους στις 8.15 το πρωί, ανεξαρτήτως της ώρας τέλεσης του αγιασμού.

Ο επίσημος αγιασμός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο επίσημος αγιασμός τελέστηκε στις 11.15 το πρωί, στο Δημοτικό σχολείο Ιωλκού από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, ο οποίος φορούσε μάσκα, όπως και όλοι οι επίσημοι που παρέστησαν.

Απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε:

«Δεν είναι όπως οι προηγούμενες χρονιές, η φετινή. Είναι μια ειδική περίπτωση που ο Θεός επιτρέπει να ζούμε σε αυτές τις συνθήκες για να δούμε ότι δεν είμαστε άτρωτοι εμείς οι άνθρωποι όπως πιστεύαμε καμιά φορά. Για να δούμε ότι χρειαζόμαστε το δικό Του έλεος, αλλά ταυτόχρονα και την ενότητά μας και τη σύνεση και την υπομονή μας για να περάσει αυτή πανδημία. Και θα περάσει! Από εμάς εξαρτάται όμως, να σταθούμε άξιοι των περιστάσεων … Ο Θεός μας δοκιμάζει αυτή τη φορά. Θέλει να δει πόση αγάπη έχουμε για τους άλλους. Αυτό να έχετε στο μυαλό μας …»

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού-Τοκαλή τόνισε πως από το τμήμα Παιδείας του Δήμου παραδόθηκαν 116.500 μάσκες στα σχολεία, ενώ σήμερα καταφτάνουν και οι πάνινες μάσκες που θα διανεμηθούν από αύριο, και θα αναλογούν τρεις ανά μαθητή και ανά εκπαιδευτικό. Παράλληλα, ξεκινά και η παράδοση των παγουρίνο στους μαθητές των δημοτικών σχολείων. Η ίδια σημείωσε πως έγιναν οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις, καθαριότητα και απολυμάνσεις για να ανοίξουν τα σχολεία με κανόνες υγιεινής.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ως σχολική χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες, τονίζοντας πως, ενώ μέχρι πέρυσι προτεραιότητα ήταν να έχουν όλα τα σχολεία το εκπαιδευτικό δυναμικό που απαιτείται και τα σχολικά βιβλία, τώρα, προτεραιότητα  είναι να έχουν τα σχολεία τις μάσκες που απαιτούνται αλλά και τα παγουρίνο που προβλέπονται.

Ο επίσημος αγιασμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο επίσημος αγιασμός τελέστηκε στις 12 το μεσημέρι, στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το 8ο Γυμνάσιο και το 8ο Λύκειο Βόλου.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας, οι καθηγητές θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προσφέρουν στους μαθητές γνωστικά εφόδια και δεξιότητες ζωής, μεριμνώντας παράλληλα ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μην κινδυνεύσουν ούτε οι μαθητές, ούτε οι οικογένειές τους. Ο ίδιος τόνισε πως στα σχολεία υπάρχει επάρκεια μασκών, καθώς προνόησαν για την αγορά μασκών, με δική τους πρωτοβουλία.

Σύμφωνα, τέλος, με τον κ. Σταχτέα, από αύριο θα ξεκινήσει η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου προκειμένου να δίνουν οδηγίες σε μαθητές και γονείς για τη σωστή χρήση της μάσκας. Η επιμόρφωση θα γίνει στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, ανά 12 εκπαιδευτικούς.

Μοιράσου το άρθρο: