Τα νέα εργαστήρια της ομάδας TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
11 Σεπ 2020
Βόλος: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον αποψινό τελικό ΑΕΚ- Ολυμπιακός
12 Σεπ 2020

Έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι» τα σχολεία του Δήμου Σκιάθου

Μοιράσου το άρθρο:

Σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι οι σχολικές μονάδες που στεγάζουν τα Νηπιαγωγεία,  Δημοτικά, το Γυμνάσιο το Λύκειο και το ΕΠΑΛ. Η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε εκτεταμένες συντηρήσεις, εργασίες υγρομόνωσης, αποκατάστασης και ελαιοχρωματισμών όπου αυτό ήταν αναγκαίο. Η υπηρεσία καθαριότητας  πραγματοποίησε αποψιλώσεις, κλάδεμα δέντρων και ολικούς καθαρισμούς σε εσωτερικούς και αύλειους χώρους. Οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν εφοδιάσει, πριν το καλοκαίρι, τα σχολεία με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών υγρών.

Η Δημοτική Αρχή θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού μερίμνησε για την πραγματοποίηση δειγματοληψίας για τον SARS-CoV-2 που είναι υπεύθυνος για τη νόσο COVID-19, στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών βαθμίδων καθώς, επίσης και του προσωπικού που εργάζεται στα σχολεία, για την ασφαλή έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα σχολεία.

Να σημειωθεί επίσης, ότι οι επαφές των Προέδρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ματούλα Χονδρονικολή και Γιάννη Τσανάκα, με τους Διευθυντές των σχολείων είναι αλλεπάλληλες, ώστε να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας. Σήμερα ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Ματούλα Παπαδούλια, παρέδωσαν  μάσκες για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε όλα τις σχολικές μονάδες πλην των νηπιαγωγείων που θα σταλούν από την ΚΕΔΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, «Εργαστήκαμε πυρετωδώς, ώστε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και  εργαζόμενους, στο πλαίσιο των οδηγιών του  Ε.Ο.Δ.Υ. . Μετά από πολλά χρόνια, πραγματοποιήθηκαν  φέτος εργασίες στο κτήριο του Γυμνασίου – Λυκείου, του 1ου Δημοτικού, του 1ου Νηπιαγωγείου, ενώ είναι σε εκκρεμότητα βελτιώσεις στους χώρους υγιεινής, στα προαύλια,  και σε επόμενο χρόνο θα γίνουν αντίστοιχα έργα στα σχολεία του 2ου Δημοτικού και του 3ου Νηπιαγωγείου”.

Μοιράσου το άρθρο: