Βόλος: Στο αρχείο ως αβάσιμες οι μηνύσεις σε βάρος του προέδρου του Γηροκομείου
11 Σεπ 2020
Εικοσιτέσσερα νέα έργα στη Μαγνησία από το Leader
11 Σεπ 2020

Δωρεάν παραχώρηση βιβλίων Μαγνησιωτών συγγραφέων σε σχολεία από την ΠΕΜΣ

dav

Μοιράσου το άρθρο:

Δωρεάν παραχώρησε στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βιβλία Μαγνησιωτών συγγραφέων η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσία εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αλλά και των συγγραφέων εννέα συνολικά βιβλίων, έγινε η παράδοση-παραλαβή χιλίων πενήντα οχτώ βιβλίων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε όλα τα σχολεία του Νομού.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας των βιβλίων και ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, πραγματοποίησε αυτή την τελετή στην οποία παρευρέθηκαν οι άνθρωποι που δημιούργησαν αυτά τα βιβλία και τους οποίους συνεχάρη δημόσια η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη που μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε τα εξής: «Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα, ότι, άνθρωποι της περιοχής μας, άνθρωποι της εκπαίδευσης, άνθρωποι με πνεύμα και παιδεία, έχουνε τη δύναμη να αποτυπώσουνε όλον αυτόν τον εσωτερικό τους κόσμο και να τον καταδείξουν μέσα από συγγράμματα. Εμείς ως Περιφέρεια προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση με το να εκδώσουμε αυτά τα έργα και στη συνέχεια αυτά να μπορέσουν να εξακτινώσουν το περιεχόμενο τους σε σχολεία του Νομού μας”.

dav

Ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Αντωνίου και Κανταράκη. Από την πλευρά τους οι συγγραφείς των βιβλίων, αλλά και οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στην έκδοση βιβλίων, ευχαρίστησαν θερμά την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για αυτή την προσπάθεια, την πολύ σπάνια και σπουδαία κίνηση να εκδώσει τα βιβλία και να διαδώσει την προσπάθειά τους. 

dav

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια με τη συνέργεια και την συμβολή όλων, προκειμένου να παραχωρηθούν και άλλα βιβλία συγγραφέων της Μαγνησίας σε όλα τα σχολεία και τις σχολικές βιβλιοθήκες του Νομού μας, ενώ όπως τόνισε η κ. Κολυνδρίνη σκοπός είναι να δημιουργηθεί δανειστική βιβλιοθήκη εντός του χώρου του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας.  

Μοιράσου το άρθρο: