Κορονοϊός – Βατόπουλος στην ΕΡΤ: «Κλειδί» ο αυτοπεριορισμός – Η κατάσταση πολύ πιο επικίνδυνη από τον Μάρτιο (video)
16 Αυγ 2020
Covid-19: 217 νέα κρούσματα – Ξεπέρασαν συνολικά τις 7.000 – 2 νέοι θάνατοι
16 Αυγ 2020

Ζ. Μπορέλ: Περαιτέρω εντάσεις πυροδοτεί η ανακοίνωση της Τουρκίας για νέες γεωτρήσεις από το Γιαβούζ

Μοιράσου το άρθρο:

Περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση της Άγκυρας για νέες γεωτρήσεις σε θαλάσσια ζώνη που έχει οριοθετηθεί από την Κύπρο και την Αίγυπτο, επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.
Ο κ. Μπορέλ κάλεσε την Τουρκία να τερματίσει αμέσως αυτές τις δραστηριότητες και να εμπλακεί πλήρως σε ευρύ διάλογο με την Ε.Ε.
Ειδικότερα, ο Ζοζέπ Μπορέλ  αναφέρει:
«Η σημερινή ανακοίνωση από την Τουρκία για νέες γεωτρήσεις από το Γιαβούζ σε  θαλάσσια ζώνη που έχει οριοθετηθεί από την Κύπρο και την Αίγυπτο πυροδοτεί δυστυχώς περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αυτή η δράση έρχεται σε αντίθεση και υπονομεύει τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και για  άμεση αποκλιμάκωση, η οποία είναι ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα και τις μόνιμες λύσεις, όπως επανέλαβαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή.
Καλώ τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως αυτές τις δραστηριότητες και να εμπλακούν πλήρως και με καλή πίστη σε έναν ευρύ διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση»
Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλαwww.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: