Δύο νέα κρούσματα από χθες στη Μαγνησία
11 Αυγ 2020
Βόλος: Συνελήφθησαν ανήλικοι για κλοπές σε σπίτι και καταστήματα
12 Αυγ 2020

Αποκαθιστά τμήματα του οδικού δικτύου στο τμήμα Ζαγορά – Χορευτό η Περιφέρεια

Πρόκειται για τη συντήρηση του οδικού δικτύου στους Δήμους Αλμυρού, Βελεστίνου, Νότιου Πηλίου, Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου και στον ορεινό όγκο της Π.Ε. Μαγνησίας

Μοιράσου το άρθρο:

Στην αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου στο τμήμα Ζαγορά-Χορευτό προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ με ΦΠΑ.

«Η δουλειά που γίνεται καθημερινά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας φέρνει έργα ουσίας για τους πολίτες. Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις απαραίτητες για την βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της Περιφέρειας. Με το έργο αυτό δίνουμε λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο τμήμα Χορευτό – Ζαγορά και αποκαθιστούμε την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων, των επισκεπτών της περιοχής και των εμπορευμάτων», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο του παρόντος έργου αποτελεί η αποκατάσταση των συνθηκών ευστάθειας στο οδικό δίκτυο του Πηλίου που προέκυψε μετά τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Η κατάσταση επιδεινώθηκε, όπως αναμενόταν, από τη δράση των βροχοπτώσεων μέχρι τον μήνα Ιούνιο και οι αρχικά περιορισμένες μετακινήσεις εξελίχθηκαν στη συνέχεια σε κατολισθήσεις. Στο παρόν έργο αντιμετωπίζονται οι κατολισθήσεις που παρατηρήθηκαν στο οδικό τμήμα Ζαγορά-Χορευτό.

Μοιράσου το άρθρο: