Μήνυμα Δημάρχου Αλμυρού για το κρούσμα κορονοϊού
8 Αυγ 2020
Βόλος: 45χρονος δικυκλιστής νεκρός σε τροχαίο
9 Αυγ 2020

Πέντε νέα κρούσματα σε Μαγνησία και Σποράδες

Μοιράσου το άρθρο:

Πέντε θετικά κρούσματα κορoνοϊού καταγράφονται και σήμερα σε Μαγνησία και Σποράδες, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εκδίδει πλέον καθημερινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα πέντε νέα κρούσματα καταγράφηκαν από χθες στις 9 το βράδυ και προέρχονται τα τέσσερα από τις πύλες εισόδου (αεροδρόμια Σκιάθου και Αγχιάλου), όπου πρόκειται για τουρίστες που ταξίδεψαν από το εξωτερικό και το ένα που αφορά σε 45χρονο ιδιώτη παιδίατρο, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω ειδικής συντονιστικής ομάδας που συστήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

 Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα Covid 19.

Τα 2 νέα κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων (συνολικά 8 έως σήμερα) μετά από κοινωνική εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Επιπρόσθετα άλλα 3 κρούσματα προέρχονται από την ίδια περιοχή κοντά στην πόλη της Λάρισας,1 ακόμη κρούσμα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος (4.8.2020), ενώ τέλος υπάρχει και 1 ορφανό.

 -Στην περιοχή των Σποράδων

Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid 19.

1 κρούσμα βρίσκεται στη Σκόπελο, ενώ 1 ακόμη στην Αλόννησο. Και τα 2 κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 

Μοιράσου το άρθρο: