Τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλία τις τελευταίες 24 ώρες
7 Αυγ 2020
Νέο πνευστό σκάφος στον στόλο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου
8 Αυγ 2020

Συνάντηση Ζ. Μακρή και Μ. Μιτζικού με τον υφυπ. Εσωτερικών για θέματα του Δήμου Ν. Πηλίου

Μοιράσου το άρθρο:

Συνάντηση είχαν χθες, Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή και ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλης Μιτζικός με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα αρμοδιότητας του, που απασχολούν την περιοχή.

Ειδικότερα, ζήτησαν  ενημέρωση για την πορεία αξιολόγησης των αιτήσεων για χρηματοδότηση έργων και μελετών, που έχουν υποβληθεί από τον συγκεκριμένο Δήμο, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» αλλά και στήριξη δεδομένου ότι ο Δήμος, λόγω της γεωγραφικής ορεινής ιδιαιτερότητάς του, του μεγάλου μεγέθους του και του διάσπαρτου πληθυσμού του, έχει σημαντικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο του ως άνω προγράμματος και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας «κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» έχει υποβληθεί αίτημα για τη χρηματοδότηση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων» με εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους περίπου 529.000€, για το οποίο έχει δοθεί η σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Αθλητισμού. Παράλληλα, στον άξονα προτεραιότητας «τοπική ανάπτυξη και προστασία περιβάλλοντος» έχει υποβληθεί αίτημα για χρηματοδότηση του έργου: «Σύνταξη/επικαιροποίηση μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων» με εκτιμώμενο κόστος 1.647.460€, για το οποίο δόθηκε η έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Λιβάνιος ενημέρωσε ότι τα συγκεκριμένα έργα είναι υπό αξιολόγηση από τις υπηρεσίες του.  Σε κάθε περίπτωση, προέτρεψε τον Δήμαρχο κ. Μιτζικό να είναι έτοιμες οι υπηρεσίες του προκειμένου να υποβάλουν νέα, ώριμα έργα με αναπτυξιακό πρόσημο στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», κυρίως στη θεματική ενότητα της αγροτικής οδοποιίας, που τόση ανάγκη βελτίωσης έχει ο Δήμος.

Μοιράσου το άρθρο: