Μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε στην Πρώτη Σερρών – Τραυματίστηκε ελαφρά ο πιλότος (video)
4 Αυγ 2020
Στη δημοσιότητα η Έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη – Ποιοι είναι οι άξονες ανάπτυξης
4 Αυγ 2020

Από την Τρίτη υποχρεωτική η μάσκα και στα καταστρώματα

Μοιράσου το άρθρο:

Κάθε μέτρο που μπορεί να συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού είναι έτοιμη να πάρει η κυβέρνηση, ακούγοντας πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι συνωστισμοί παραμένουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, παρά τις οδηγίες των αρχών και τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.
Από την Τρίτη 4 Αυγούστου η μάσκα γίνεται υποχρεωτική για τους επιβάτες των πλοίων σε όλους τους χώρους και στα εξωτερικά καταστρώματα. Η απόφαση για το νέο μέτρο ελήφθη μετά τις απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε τουριστικά πλοιάρια.
Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από τις αρχές του μήνα σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας. Από το μέτρο εξαιρούνται παιδιά κάτω των τριών ετών και άτομα με ιατρικά προβλήματα.
«Τα παιδιά επειδή δε μπορούν χειριστούν πολύ καλά, είτε άτομα που έχουν προβλήματα με αναπνευστικό μη μείνουμε στις εξαιρέσεις, να φορούν όλοι σε εσωτερικούς χώρους αλλά και εξωτερικούς χώρους…» τόνισε η Παγώνα Λάγιου, καθηγήτρια Υγιεινής – Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ.
Στα καταστήματα εστίασης η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική για τους πελάτες. Ωστόσο, μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου οι πελάτες σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ αναγκαστικά θα πρέπει να κάθονται.
Στα κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια και κουρεία ο πελάτης μπορεί να βγάλει τη μάσκα μόνο όταν πραγματοποιείται τοπική περιποίηση προσώπου.
Παρόλο που η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είναι προαιρετική, αρκετοί πολίτες τη φορούν για τη δική τους ασφάλεια αλλά και των συμπολιτών τους.
Αυστηρούς ελέγχους για τη χρήση μάσκας αλλά και για υπεράριθμους επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποιεί καθημερινά η αστυνομία.
Την Κυριακή από τους ελέγχους της αστυνομίας βεβαιώθηκαν 304 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ. Το Σαββατοκύριακο οι συνολικές παραβάσεις έφθασαν τις 615.
Οι έλεγχοι της αστυνομίας τις επόμενες ημέρες θα εντατικοποιηθούν.
 
 
 www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: