Η μουσική συναντά την φύση στο Θέατρο Αλώνι
3 Αυγ 2020
Βλάβη στον αναλυτή αιωρούμενων σωματιδίων της Περιφερειακής Ενότητας
3 Αυγ 2020

Ι.Σ.Μ.: Ανάγκη για ένα συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης του κορονοϊού

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας παρακολουθεί με ανησυχία την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και ζητά από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα πρόληψης αλλά καιαπό την πολιτεία να στελεχώσει τις κρατικές δομές με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τονίζει ότι δεν πρέπει να απολέσουμε ό,τι θετικό πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα ενώ επισημαίνει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη κατάσταση η αύξηση των περιστατικών COVID-19.

Οδηγίες προφύλαξης

Προκειμένου να περιορισθεί η μεταδοτικότητα του κορωναϊού είναι απαραίτητο όλες και όλοι να ακολουθούν με σχολαστικότητα τις γνωστές βασικές οδηγίες προφύλαξης:

  • Χρησιμοποίηση με ορθό τρόπο από όλες και όλους της μάσκας προσώπου σε όλους τους κλειστούς χώρους (συμπεριλαμβανομένων και των χώρων θρησκευτικής λατρείας),
  • Χρήση μάσκας με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και όχι υποκατάστατα αυτών.
  • Συχνό πλύσιμο των χεριών και επάλειψη αυτών με αντισηπτικά υγρά,
  • Τακτικός καθαρισμός των επιφανειών (ιδίως αυτών σε δημόσιους χώρους) με αντισηπτικά υγρά,
  • Τήρηση της απόστασης μεταξύ των ατόμων, άνω του 1,5 μέτρου
  • Να μην γίνονται αποδεκτές οι απόψεις των «αρνητών» τις Πανδημίας COVID-19 και των κάθε είδους συνωμοσιολόγων, αλλά αντίθετα όλες και όλοι να εμπιστεύονται τις απόψεις της Επιστημονικής Κοινότητας για τον κορωναϊό.

“Θέλουμε να επισημάνουμε ότι άμεσα πρέπει η Κυβέρνηση να εκπονήσει σχέδιο στελέχωσης των κρατικών δομών με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ιατρεία Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ΤΟ.Μ.Υ.). Συγχρόνως πρέπει να καθορίσει  τους όρους και προϋποθέσεις συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με τους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς που θα κληθούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πιθανής έξαρσης της πανδημίας COVID-19,σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Θεωρούμε απαραίτητο να επεκταθεί η δυνατότητα ελέγχου υπόπτων περιστατικών με αύξηση του αριθμού των εξετάσεων για ανίχνευση του κορωναϊού στον πληθυσμό. Για αυτόν τον λόγο σε τοπικό επίπεδο με σκοπό την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διερεύνηση του προβλήματος, λόγω της έξαρσης των θετικών περιστατικών στον κορωναϊό, θεωρούμε αναγκαίο να εφοδιασθεί το Νοσοκομείο Βόλου το συντομότερο δυνατόν με μοριακό αναλυτή (PCR)  διενέργειας εξετάσεων για τον κορωναϊό (SARS-CoV-2 )

Δυστυχώς παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα από την εμφάνιση του προβλήματος και την δημοσιοποίηση των απόψεων του ιατρικού κόσμου και του Ι.Σ.Μ. χωρίς να έχουμε δει ακόμη ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και εξοπλισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και οργάνωσης ενιαίου, λειτουργικού και αποτελεσματικού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με αφορμή την πανδημία από κορωναϊό.

Στην κρίσιμη φάση που ευρίσκεται η εξέλιξη της πανδημίας COVID-19 στην χώρα μας και στην περιοχή μας είναι αδήριτη ανάγκη όλες και όλοι (πολίτες και κυβερνώντες) να συμπεριφερθούν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο πρόβλημα που διογκώνεται”.

 

Μοιράσου το άρθρο: