Ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αργαλαστής
31 Ιούλ 2020
Εργασίες επισκευής και συντήρησης στα Σχολεία του Δήμου Σκιάθου
31 Ιούλ 2020

Τα αυξημένα κρούσματα στη Μαγνησία στο επίκεντρο της ομιλίας του Αλ. Μεϊκόπουλου στη Βουλή

Μοιράσου το άρθρο:

Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την ίδρυση Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε., ΟΔΙΠΥ πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.  Ο βουλευτής αναφέρθηκε αρχικά στην έξαρση της πανδημίας που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ένα δεύτερο κύμα το φθινόπωρο λέγοντας ότι η κατάσταση απαιτεί την άμεση θωράκιση του ΕΣΥ και καλεί για αναβάθμιση της στρατηγικής του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο διασποράς στην κοινότητα.

Στο επίκεντρο της τοποθέτησής του ήταν η Μαγνησία επισημαίνοντας ότι παρόλο που κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας δεν εμφανίστηκε σχεδόν κανένα κρούσμα, με την άρση των περιοριστικών μέτρων, και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, καταγράφονται σχεδόν καθημερινά κρούσματα αναφερόμενος στα κρούσματα σε μπαρ και νυχτερινό κέντρο της περιοχής.
Σύμφωνα με το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο Υγείας και η Πολιτική Προστασία θεωρεί επαρκές το έργο των ελέγχων από τον ΕΟΔΥ που εξαντλείται στην αυτόματη ιχνηλάτηση. Το ζητούμενο με βάση τη νέα εικόνα, όπως διαμορφώνεται, δεν είναι να γίνεται ιχνηλάτηση αφού βρεθεί το κρούσμα, αλλά να βρίσκονται τα κρούσματα μέσα από τους βασικούς ελέγχους. «Δεν μπορεί τα κρούσματα να βρίσκουν τον ΕΟΔΥ, πρέπει ο ΕΟΔΥ να βρίσκει τα κρούσματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλ. Μεϊκόπουλος.
Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας, ρώτησε αν πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο δίκτυο ελέγχου της διασποράς του ιού στην κοινότητα και αν πρέπει να μιλήσουμε πλέον και για μια περιφερειακή υποδομή του ΕΟΔΥ.
Ο Βουλευτής, μίλησε ακόμα για τη έλλειψη μοριακού αναλυτή για Covid στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου που εξυπηρετεί έναν πληθυσμό 200.000 μόνιμων κατοίκων σε μια κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή. Το θέμα του μοριακού αναλυτή έχει ήδη φέρει στη Βουλή με κοινοβουλευτική Ερώτηση, όπου επεσήμανε ότι τα τεστ που πραγματοποιούνται στο Αχιλλοπούλειο αποστέλλονται για ανάλυση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με τα αποτελέσματα να καθυστερούν 2 ημέρες και οι πολίτες της Μαγνησίας που θέλουν να εξεταστούν προληπτικά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κάνουν το τεστ σε ιδιωτικές κλινικές με το αντίστοιχο οικονομικό αντίτιμο, φυσικά.

Μοιράσου το άρθρο: