Αφιέρωμα στον “πρίγκηπα” Τ. Βοσκόπουλο από την ΕΡΤ Βόλου
31 Ιούλ 2020
Ορθή διαχείριση της λίμνης Πλαστήρα ζητά με επείγουσα επιστολή ο Π. Νάνος
31 Ιούλ 2020

Απεντόμωση φρεατίων από τη ΔΕΥΑΜΒ στη μάχη κατά των κατσαρίδων

Μοιράσου το άρθρο:

Για πέμπτο χρόνο υπάρχει η εμφάνιση κατσαρίδων σε περιοχές της πόλης, οι οποίες μεταξύ των άλλων έχουν εγκατασταθεί και στο δίκτυο όμβριων υδάτων της πόλης. Για την αντιμετώπιση του φαινόμενου η ΔΕΥΑΜΒ προβαίνει σε διαδικασίες απεντόμωσης των φρεατίων υδροσυλλογής, με βάση την ένταση της εμφάνισης του φαινόμενου μετά από αναγγελίες των πολιτών.

Στην τρέχουσα χρονιά μέχρι και σήμερα έχει εφαρμοστεί απεντόμωση σε 2000 φρεάτια υδροσυλλογής σε περιοχές της πόλης όπως βαμβακουργία, Τσιγάντε, Μαιάνδρου, ΜΕΤΚΑ, Άγιο Νεκτάριο, Άναυρο, Παλιά, Άγιο Κωνσταντίνο. Η εφαρμογή της απεντόμωσης υλοποιείται από εξειδικευμένη εταιρεία που διαθέτει την κατάλληλη άδεια. Σημειώνουμε ωστόσο ότι ναι μεν η ΔΕΥΑΜΒ δρα προς την κατεύθυνση του περιορισμού του ενοχλητικού φαινόμενου, αλλά θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές που σχετίζονται με τα θέματα της δημόσιας υγείας να εντάξουν στις δραστηριότητες τους παράλληλα με τους ψεκασμούς για τα κουνούπια και την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινόμενου. Η απεντόμωση των φρεατίων υδροσυλλογής με δαπάνες της ΔΕΥΑΜΒ θα εξακολουθήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Μόνο με ραντεβού και χρήση μάσκας στη ΔΕΥΑΜΒ

Στο πλαίσιο της ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (τεύχος Β/3131/28.7.2020) για τη λήψη μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

  • Η προσέλευση του κοινού στις υπηρεσίες πραγματοποιείται αποκλειστικά με χρήση μάσκας.
  • Η προσέλευση των καταναλωτών και των πολιτών γενικότερα στις υπηρεσίες της επιχείρησης πραγματοποιείται αποκλειστικά μετά από τηλεφωνικό ραντεβού. Εξαιρούνται των τηλεφωνικών ραντεβού, οι καταναλωτές που προσέρχονται στα ταμεία της επιχείρησης, οι οποίοι οφείλουν για την πρόσβασή τους να ακολουθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και της οδηγίες του εργαζόμενου της ΔΕΥΑΜΒ που ρυθμίζει την πρόσβαση.
  • Σκόπιμο είναι τυχόν αιτήματα να υποβάλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στη διεύθυνση [email protected]

Μοιράσου το άρθρο: