Εργασίες επισκευής και συντήρησης στα Σχολεία του Δήμου Σκιάθου
31 Ιούλ 2020
Αστυνομικός τραυματίστηκε σε καταδίωξη – Νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Λάρισας
1 Αυγ 2020

Ανάσα για 20 οικογένειες στη Μαγνησία που περίμεναν πληρωμή 20 χρόνια

Επισήμανε στην ομιλία για τον νέο εκλογικό νόμο ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Μοιράσου το άρθρο:

Θετική έκβαση είχαν οι επίμονες ενέργειες, επί ένα εξάμηνο, του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου, ώστε να λάβει τέλος η πολυετής ταλαιπωρία για 20 εργαζομένους της Χαλυβουργίας, των οποίων εκκρεμούσε η «Πληρωμή Αποφάσεων ΕΚΑΧ».

Επί 20 χρόνια οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους πάλευαν να πληρωθούν τα χρήματα που δικαιούταν από τη συμμετοχή τους σε ευρωπαïκό πρόγραμμα.

Ο μακροχρόνιος δικαστικός αγώνας, μετά από προσφυγή τους, ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά συνέχισαν να βρίσκονται σε παρατεταμένη αναμονή ακόμη και όταν εκδόθηκε η τελεσίδικη δικαστική απόφαση, τον Μάιο του 2018. Από τότε άρχισε ο αγώνας τους για την εκταμίευση των χρημάτων, ύψους 8.000 έως 10.000 ευρώ για τον καθένα.

Τους τελευταίους έξι μήνες, οπότε εκπρόσωποί τους τον ενημέρωσαν σχετικά με την περιπέτειά τους, οι ενέργειες του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου ήταν διαρκείς προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις, κατάφερε ώστε να ξεπεραστεί και το τελευταίο εμπόδιο, ξεμπλοκάροντας οριστικά το ζήτημα.

Πλέον για τις 20 οικογένειες από τον Βόλο, τον Αλμυρό και τη Ν. Αγχίαλο, η μακροχρόνια ταλαιπωρία και αναμονή αποτελεί επιτέλους παρελθόν, καθώς σήμερα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους τα χρηματικά ποσά τα οποία ανέμεναν επί δύο δεκαετίες.

 

Μοιράσου το άρθρο: