Η Ρένα Βλαχοπούλου: Αφιέρωμα από την ΕΡΤ Βόλου
30 Ιούλ 2020
Για προγράμματα ανέργων, βρεφονηπιακό και νέο οικισμό ΟΑΕΔ συζήτησαν δήμαρχος Καρδίτσας – Περιφερειακή Δ/ντρια ΟΕΑΔ
30 Ιούλ 2020

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΚΤΥΠ ΑΕ το Ειδικό Σχολείο Καρδίτσας

Μοιράσου το άρθρο:

Την ένταξη της κατασκευής του Ειδικού Σχολείου Καρδίτσας στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΚΤΥΠ ΑΕ, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας από τον Πρόεδρο, το Διευθύνοντα Σύμβουλο και το Γενικό Διευθυντή Έργων της Εταιρείας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, στην Αθήνα. Αίτημα, για το οποίο υπήρξε δέσμευση από τη διοίκηση της εταιρείας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τσιάρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, ο οποίος επιβεβαίωσε πως έχει ήδη ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής και η ανταλλαγή εδαφικών τμημάτων, μεταξύ του Άλσους και της Δημοτικής έκτασης του χώρου των σχολείων, η οποία ήταν απαραίτητη, προκειμένου η κατασκευή του έργου να είναι επιλέξιμη και να χρηματοδοτηθεί από τους πόρους του ΕΣΠΑ 2021-27.
Από την πλευρά της, η Διοίκηση της ΚΤΥΠ ΑΕ δεσμεύτηκε για την ένταξη του Ειδικού Σχολείου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Εταιρείας και αμέσως μετά την έγκριση του ΣΥΠΟΘΑ τους επόμενους μήνες, θα ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης και η χρηματοδότηση του έργου θα αναζητηθεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας δήλωσε σχετικά:
«Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ ΑΕ κ. Τιμολέοντα Κατσίπο, το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Γιάνναρη και το Γενικό Διευθυντή Έργων της εταιρείας κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, συμφωνήσαμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εκκινήσει άμεσα ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της Καρδίτσας. Ένα έργο με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα εξασφαλίσει ασφαλείς και αξιόπιστες δομές εκπαίδευσης για τους μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες».

Μοιράσου το άρθρο: