Νέα φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή του δ. Λίμνης Πλαστήρα
29 Ιούλ 2020
Μητέρα με τρία παιδιά έπεσε με το Ι.Χ. σε βαθύ ρέμα -Τραυματίστηκαν ελαφρά
29 Ιούλ 2020

Προωθείται «Επιχειρηματικό Πάρκο» στο Δήμο Σοφάδων

Μοιράσου το άρθρο:

Επιχειρηματικό πάρκο προτίθεται να δημιουργήσει ο Δήμος Σοφάδων, με στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Στο πλαίσιο μάλιστα του συγκεκριμένου στόχου ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος συναντήθηκε την Τρίτη με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος και εξέφρασε την πλήρη στήριξη από πλευράς υπουργείου.
Ο κ. Σκάρλος, ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, τα έργα και τις υποδομές. Παράλληλα ανέλυσε τον σχεδιασμό για το Επιχειρηματικό Πάρκο , υποδεικνύοντας για την ανάπτυξή του τη θέση «Καρέλα» έκτασης περίπου 4000 στρεμμάτων.

Στο Επιχειρηματικό Πάρκο θα μπορούν να εγκατασταθούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους όλες οι επιχειρήσεις του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, καθώς αναμένεται να παραχωρηθούν εκτάσεις προς χρήση με αντισταθμιστικά οφέλη, όπως θέσεις εργασίας από την περιοχή κλπ.

Όπως επισημάνθηκε από τους κ. Παπαθανάση και Σκάρλο, θα πρόκειται για μια «εμβληματική παρέμβαση» που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην περιοχή. Μάλιστα μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Δήμου ενώ αναμένεται και επίσκεψη του Υφυπουργού στην περιοχή.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Είναι σημαντικό βήμα για την Ανάπτυξη η δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων – οργανωμένων υποδοχέων μεταποίησης. Αποτελεί μια πολύ σημαντική δραστηριότητα που στηρίζει τις θέσεις εργασίας και δημιουργεί νέες. Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δημάρχου να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό πάρκο στους Σοφάδες Καρδίτσας και είμαστε στο πλευρό του να το υλοποιήσει το ταχύτερο δυνατό.»

Σε σχετική του δήλωση μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος τόνισε: «Η ισχυρή πολιτική βούληση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του κ. Παπαθανάση ως αρμόδιος Υφυπουργός αλλά και ως μηχανικός, αποτελούν καθοριστικά στοιχεία τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτής της εμβληματικής παρέμβασης.

Μοιράσου το άρθρο: