Μητέρα με τρία παιδιά έπεσε με το Ι.Χ. σε βαθύ ρέμα -Τραυματίστηκαν ελαφρά
29 Ιούλ 2020
Το δρόμο Βένετο – Κουλούρι βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας  
29 Ιούλ 2020

Λιμάνι Βόλου: Σύμβαση για το νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων

Μοιράσου το άρθρο:

Εκσυγχρονίζεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός  στο λιμάνι του Βόλου, καθώς  προχωρά σε υπογραφή η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση του νέου  μηχανήματος διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, προϋπολογισμού 477.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Παράλληλα, σε εξέλιξη  βρίσκεται και ο διαγωνισμός  που οδηγεί στην προμήθεια και εγκατάσταση αυτοκινούμενου γερανού, με χρηματοδότηση  1,5 εκατομμύριο  ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τη  διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου,  αναβαθμίζουμε τις υποδομές εμπορευματικών μεταφορών στο σημαντικότερο λιμάνι της Θεσσαλίας,  που διατηρεί την τρίτη θέση μεταξύ των ελληνικών λιμένων στη διακίνηση εμπορευμάτων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με σχέδιο και προγραμματισμό προχωράμε, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, στην ανανέωση του εξοπλισμού, κερδίζοντας σε χρόνο και αυξάνοντας τη δυναμικότητα φορτοεκφόρτωσης. Παράλληλα, με χρηματοδότηση 2,3 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας δρομολογούμε την μεταφορά  διακίνησης του σκραπ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον προβλήτα 3, τηρώντας όλους τους όρους ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το νέο μηχάνημα

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 όπου είναι ενταγμένο καθώς και ίδιους πόρους του Ο.Λ.Β. που αφορούν στο Φ.Π.Α. που αναλογεί στο έργο και στο 65% της δαπάνης του έργου, ως ιδιωτική συμμετοχή στην κρατική ενίσχυση που χορηγείται στην επιχείρηση.

Το μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων  θα αντικαταστήσει υφιστάμενο μηχάνημα και  έχει:

– μεγαλύτερη δυνατότητα στοιβασίας (μέχρι 5 εμπορευματοκιβώτια  καθ’ ύψος, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αποθηκευτικός χώρος στοιβασίας

– μεγαλύτερες ταχύτητες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος εξυπηρέτησης και να αυξάνεται η δυναμικότητα φορτοεκφόρτωσης ανά ώρα,

– στοιβασία εμπορευματοκιβωτίων  σε μεγαλύτερο ύψος, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος φορτοεκφόρτωσης και να αυξάνεται η δυναμικότητα φορτοεκφόρτωσης ανά ώρα.

Το προς αντικατάσταση μηχάνημα, λόγω παλαιότητας καταγράφει συχνές βλάβες, με συνέπεια την αδυναμία εξυπηρέτησης των χρηστών και των αναγκών. Με το νέο μηχάνημα, αίρονται οι δυσλειτουργίες και αυξάνεται η δυναμικότητα της λιμενικής εγκατάστασης. Το μηχάνημα διαθέτει σύγχρονες διατάξεις και εξοπλισμό αυξημένης ασφάλειας, ενώ έχει και σημαντικά καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με τον υφιστάμενο εξοπλισμό, τόσο ως προς τους ρύπους όσο και ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

 

Μοιράσου το άρθρο: