Παρέμβαση του Χρ. Μπουκώρου στη Βουλή για την αντιχαλαζική προστασία στο Αν. Πήλιο  
28 Ιούλ 2020
Δήμος Καρδίτσας: Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών
29 Ιούλ 2020

Αφιέρωμα στη συγγραφέα Έ. Χουζούρη από την Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πηλίου

Μοιράσου το άρθρο:

Η Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πηλίου διοργανώνει την πρώτη της εκδήλωση στη Ζαγορά, στο προαύλιο του Αρχοντικού Κωνσταντινίδη, στις 31 Ιουλίου 2020 και ώρα 20.00: “Αφιέρωμα στην συγγραφέα Έλενα Χουζούρη”.

Θα μιλήσουν:
Ο συγγραφέας Γιάννης Ατζακάς,  για το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Η στρατιωτική ζωή στην νεοελληνική λογοτεχνία»

Ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης,  για τα προηγούμενα μυθιστορήματά της «Σκοτεινός Βαρδάρης» και «Ο θείος Αβραάμ μένει πάντα εδώ»

Η ίδια η Έλενα Χουζούρη θα μιλήσει για το έργο της και θα διαβάσει αποσπάσματα.

Η Έλενα Χουζούρη έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, δοκίμια και μελέτες. Στην πεζογραφία εμφανίστηκε το 2004 με το μυθιστόρημα “Σκοτεινός Βαρδάρης” (εκδ. Κέδρος), υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας [βραχεία λίστα] και υποψήφιο για το Βραβείο BALKANIKA 2006. Το 2009 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της “Πατρίδα από βαμβάκι” (εκδ. Κέδρος), υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών, ενώ συμπεριελήφθη στην βραχεία λίστα των λογοτεχνικών βραβείων του περιοδικού Διαβάζω. Το 2013 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της “Δύο φορές αθώα” (εκδ. Κέδρος), υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο [βραχεία λίστα] και το βραβείο του περιοδικού Ο αναγνώστης [βραχεία λίστα] και το 2016 το μυθιστόρημα “Ο θείος Αβραάμ μένει πάντα εδώ” (εκδ. Πατάκης), Βραβείο Πεζογραφίας 2016 του περιοδικού Κλεψύδρα, καθώς και υποψήφιο [βραχεία λίστα] των λογοτεχνικών βραβείων για το Athens Prize for Literature. Το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο “Η στρατιωτική ζωή στην νεοελληνική λογοτεχνία” κυκλοφόρησε το 2019 και είναι μιά μελέτη σε δεύτερη επαυξημένη και αναθεωρημένη έκδοση (Επίκεντρο), με θέμα τις λογοτεχνικές σελίδες από το 1870 μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα. Η κ. Χουζούρη είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και της Εταιρείας Συγγραφέων, στο ΔΣ της οποία έχει χρηματίσει Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας.

Για όποιον θα ήθελε να μάθει περισσότερα ή να γίνει μέλος της εταιρίας υπάρχει η ιστοσελίδα www.peleassociety.com ή και η σελίδα στο FB Peleas Society – Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πηλίου. Για μηνύματα, προτάσεις, αιτήσεις εγγραφής κ.λπ. η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι [email protected]

Μοιράσου το άρθρο: