Επίσκεψη του Καναδού πρέσβη στην Ζαγορά
28 Ιούλ 2020
Αφιέρωμα στη συγγραφέα Έ. Χουζούρη από την Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πηλίου
29 Ιούλ 2020

Παρέμβαση του Χρ. Μπουκώρου στη Βουλή για την αντιχαλαζική προστασία στο Αν. Πήλιο  

Μοιράσου το άρθρο:

Στις συνεχόμενες και εκτεταμένες καταστροφές της παραγωγής στο Ανατολικό Πήλιο, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, αναφέρθηκε εκτενώς και με έμφαση ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, του διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και του αντιπροέδρου Νίκου Δούκα.

Ο Χρ. Μπουκώρος μετέφερε το τεράστιο ενδιαφέρον για την επέκταση της αντιχαλαζικής προστασίας στο Ανατολικό Πήλιο και συγκεκριμένα στη Ζαγορά, το Πουρί, τη Μακρυράχη, το Ανήλιο και υπενθύμισε την πρόσφατη σύσκεψη για το θέμα με τη συμμετοχή του υποδιοικητή του ΕΛΓΑ Ν. Δούκα.

Όπως συγκεκριμένα τόνισε, μεταξύ άλλων, τα τέσσερα τελευταία χρόνια είχαμε όλο και εντονότερες χαλαζοπτώσεις, όλο και μεγαλύτερες ζημιές για παραγωγούς με πολύ χαμηλό εισόδημα, με μέσο εισόδημα 10.000 -12.000 ευρώ ετησίως. Από τη ζημιά κέρδος δεν βγαίνει. Ως εκ τούτου, όποια κι αν είναι η αποζημίωση, ο αγρότης θα είναι ζημιογόνος κάθε χρόνο.

Μοιράσου το άρθρο: