Βόλος: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε 35χρονη
22 Ιούλ 2020
Η ομάδα των Special Olympics Hellas στη Σκιάθο
22 Ιούλ 2020

Κωστής Νούσιος: Η ποίηση είναι κατάθεση ψυχής

Μοιράσου το άρθρο:

Μια νέα, βραβευμένη και πολλά υποσχόμενη ποιήτρια υποδέχτηκε στην Καρδίτσα, ο αντιπεριφερειάρχης, Κωστής Νούσιος. Ο λόγος για τη, Δήμητρα Τσούπου, η οποία κατάγεται από τον Παλαμά Καρδίτσας και έχει βραβευτεί με τη διάκριση ‘’ΤΥΡΤΑΙΟΣ’’ στον 5ο παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό “Κ.Π Καβάφης” 2019, για την ανέκδοτη ποιητική συλλογή της “Ξετύλιγα όνειρα”.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού συνεχάρη την κ. Τσούπου για την μέχρι τώρα παρουσία της στα ποιητικά δρώμενα, σημείωσε: “Αναμφισβήτητα η ποίηση είναι μια μορφή τέχνης που εμπνέει, διαμορφώνει δημιουργικούς προβληματισμούς και εξυψώνει. Είναι ελπιδοφόρο που νέοι άνθρωποι σαν την κ. Τσούπου, καταθέτουν ένα κομμάτι της ψυχής τους, αποτυπώνοντας με λέξεις σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες και βιώματα. Είναι παράλληλα εντυπωσιακό ότι η Παλαμιώτισσα ποιήτρια εμπνέεται από θέματα που έχουν σημαδέψει τη χώρα μας, όπως η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς βραβεύτηκε από την UNESCO για ποίημα της πριν από δύο χρόνια”.
Από την πλευρά της κ. Τσούπου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη και είπε ότι ετοιμάζει ήδη κάτι καινούριο με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ενώ προετοιμάζει και την έκδοση μιας ποιητικής συλλογής.

Μοιράσου το άρθρο: