Διακοπή λειτουργίας αντλιοστασίων για να φτάσει το νερό στα καταληκτικά σημεία του δικτύου
21 Ιούλ 2020
Στη Σκιάθο και φέτος η θαλαμηγός του σεΐχη του Κατάρ
21 Ιούλ 2020

Εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις από τους Ρομά Χωρίς Σύνορα

Μοιράσου το άρθρο:

Οι Ρομά Χωρίς Σύνορα οργανώνουν, σχεδιάζουν και θα υλοποιήσουν εκπαιδευτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις στους οικισμούς των Σοφάδων για παιδιά και μαθητές Ρομά.
Όπως αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο «θα οργανώσει και θα υλοποιήσει κατά τη θερινή περίοδο μια σειρά από τοπικές δράσεις και υποστηριζόμενες δραστηριότητες κοινωνικής ένταξης για παιδιά Ρομά στους Τσιγγάνικους οικισμούς. Στο κοινωνικό σχεδιασμό των δράσεων προβλέπεται αρχικά, η εξόρμηση μαθητών Ρομά στο δάσος της περιοχής μας, προκειμένου τα τσιγγανόπαιδα να γνωρίσουν από κοντά τη φύση, το περιβάλλον, τα φυτά και τα ζώα. Στη συνέχεια θα οργανώσουν ειδικές ομιλίες ενημέρωσης για το θέμα της σωστής ανακύκλωσης και διαχείρισης βιοαποβλήτων και απορριμμάτων, με σκοπό τη διαλογή στη πηγή μέσα στους οικισμούς. Αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν, τι σημαίνει ανακύκλωση και πως κάνουμε σωστή διαλογή στη πηγή.
Παράλληλα, θα λειτουργήσουν ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια κατάρτισης και επιμόρφωσης για παιδιά Ρομά με ελεύθερη και δωρεάν παρακολούθηση σε δημόσιους χώρους της Τσιγγάνικης κοινότητας.
Αναφέρουμε ορισμένα από αυτά:
1. Μουσικό Εργαστήρι
2. Εργαστήρι Υπολογιστών
3. Εργαστήρι Τσιγγάνικης καλαθοπλεχτικής
4. Περιβαλλοντική δράση ενημέρωσης γνωριμία με το δάσος.
5. Ημερίδα ενημέρωσης για την ανακύκλωση στους Τσιγγάνικους οικισμούς.
Σε αυτά θα συμμετέχουν 20 παιδιά Ρομά ηλικίας από 6 έως 16, 10 αγόρια και 10 κορίτσια. Οι δράσεις αυτές θα λάβουν χώρα στους Σοφάδες προς το τέλος Ιουνίου και αρχές Αυγούστου. Τις συγκεκριμένες δράσεις αυτό-χρηματοδοτούν τα μέλη του φορέα, Ρομά χωρίς σύνορα

Μοιράσου το άρθρο: