Την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη Novartis
18 Ιούλ 2020
ΕΟΔΥ: 19 νέα κρούσματα -Κανένας θάνατος
18 Ιούλ 2020

Προτάσεις αναζήτησης διεξόδου στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαβουλεύσεις των των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Στο τραπέζι βρίσκεται η νέα συμβιβαστική πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες. Η πρόταση προβλέπει τη μείωση του ποσού των επιχορηγήσεων στα 450 δισεκατομμύρια ευρώ, από 500 που ήταν αρχικά και την αύξηση του ποσού των δανείων, από τα 250 στα 300 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Μισέλ προτείνει επίσης να αυξηθεί κατά 100 εκατομμύρια ετησίως το ποσό των επιστροφών που λαμβάνουν η Αυστρία, η Δανία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Σουηδία. Στο τραπέζι μπαίνει και ένας μηχανισμός με βάση τον οποίο οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να εμποδίσει την εκταμίευση κονδυλίων, αν αμφισβητεί ότι γίνεται ορθή χρήση τους από τις χώρες που θα τα λάβουν.
Στην πρώτη αντίδραση εκ μέρους της Ολλανδικής πλευράς που ηγείται του μπλοκ των φειδωλών «4», διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η νέα πρόταση συνιστά ένα «σοβαρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».
Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι πρόκειται για μία δύσκολη διαπραγμάτευση, στην οποία η Αθήνα διεκδικεί ό,τι καλύτερο μπορεί τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη.
Πηγή: ΕΡΤ
Σχετική είδηση: Σύνοδος Κορυφής: Τι προβλέπει το αναθεωρημένο σχέδιο του Σαρλ Μισέλ – Πυρετώδεις διαβουλεύσεις (video)www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: