Σχεδιαστική Σκέψη και Μαθησιακά Παιχνίδια για Εκπαίδευση Αειφορίας
16 Ιούλ 2020
Ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία με ασθενοφόρα
16 Ιούλ 2020

Δικηγορικός Σύλλογος: Να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση ξυλοδαρμού του Β. Μάγγου

Μοιράσου το άρθρο:

Άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, με δήλωση του προέδρου του Χρήστου Στρατηγόπουλου:

Όπως αναφέρει η δήλωση “Οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στην φερόμενη άγρια κακομεταχείριση του άτυχου Βασίλη Μάγγου από αστυνομικές δυνάμεις, την 14η Ιουνίου 2020, ακριβώς έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, πρέπει – έστω και με την τεράστια καθυστέρηση που εμφανίζει μέχρι σήμερα ο έλεγχος της υπόθεσης – να διερευνηθούν εξαντλητικά, απροκάλυπτα και αξιόπιστα, εφόσον δε προκύπτουν, να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις στους εν γένει αυτουργούς της (κακομεταχείρισης).

Εντελώς ανεξάρτητα από την σύνδεση ή μη του συγκεκριμένου γεγονότος (αστυνομικής κακομεταχείρισης του) με τον πρόσφατο θάνατο του Βασίλη Μάγγου, η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση μίας δημοκρατικής Πολιτείας, στο πλαίσιο του οφειλόμενου διαρκή και έμπρακτου σεβασμού των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, που είναι ασύμβατος με οποιαδήποτε εκδοχή ουσιαστικά απρόκλητης, άλλως άμετρης ή δυσανάλογης βίας, ειδικά όταν προέρχεται από φορείς άσκησης αυξημένης δημόσιας εξουσίας.

Ο οφειλόμενος έμπρακτος σεβασμός στην μνήμη ενός νέου ανθρώπου που «έφυγε», αλλά και στην ανείπωτη οδύνη που βιώνει η οικογένεια του, δεν αφήνουν περιθώριο περαιτέρω καθυστερήσεων, πολύ δε περισσότερο εκφοράς προφάσεων όσον αφορά στην ανάγκη άμεσης πλέον διερεύνηση της υπόθεσης, που ήδη απλώνει βαριά σκιά στην ελληνική κοινωνία και εύλογα εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα  για την «ποιότητα» της Δημοκρατίας μας.

Σήμερα η κηδεία του Β. Μάγγου

Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του 26χρονου φοιτητή – ακτιβιστή Βασίλη Μάγγου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από την μητέρα του το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 13 Ιουλίου. Ο θάνατος του οφείλεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα, σύμφωνα με τη νεκροψία, αιτία που δεν συνδέεται με τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικές δυνάμεις πριν από ένα μήνα ακριβώς έξω από τα δικαστήρια του Βόλου. Στο μεταξύ με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη εστάλη στο συνήγορο του πολίτη το βίντεο με τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου από τους αστυνομικούς.

Μοιράσου το άρθρο: