Τι απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας στις θέσεις του Γ. Μουλά
15 Ιούλ 2020
Νέο δημαρχείο θα αποκτήσει ο δήμος Νοτίου Πηλίου
15 Ιούλ 2020

Νέο δίκτυο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο στη Σκιάθο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μοιράσου το άρθρο:

Στην κατασκευή του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Σκιάθου. Το  επόμενο διάστημα δημοπρατείται το έργο προϋπολογισμού 2.730.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα, «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του δευτερεύοντος δικτύου Κουκουναριών και του συνολικού δικτύου αποχέτευσης Τρούλου, με τα αντλιοστάσια και τους αγωγούς μεταφοράς προς το κεντρικό δίκτυο Κουκουναριών. Σκοπός του είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων της παραλιακής ζώνη Κουκουναριών και Τρούλου που θα οδηγούνται για επεξεργασία στην υφιστάμενη  ΕΕΛ Κουκουναριών, η οποία θα επεκταθεί.

«Σε συνεργασία με το δήμαρχο, Θοδωρή Τζούμα, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες μας και τη ΔΕΥΑ Σκιάθου, προχωράμε στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών για το νησί», δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.  «Δημοπρατούμε το επόμενο διάστημα ένα έργο με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα που συγχρονίζει την πόλη της Σκιάθου με την εποχή μας. Η  Περιφέρεια Θεσσαλία επενδύει σε υποδομές με μετρήσιμα και απτά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας του πολίτη. Η σημασία των έργων αποχέτευσης για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον είναι σχεδόν αυτονόητη και καθοριστική για το επίπεδο διαβίωσης», προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: