“Θύματα” και στις Σποράδες της σπείρας που εξαρθρώθηκε στην Κεφαλλονιά
12 Ιούλ 2020
Προκάλεσε θαλάσσια ρύπανση με άλμη ελαιών στην περιοχή της Αγριάς
12 Ιούλ 2020

Ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου ζητάει την στελέχωση του Κ.Υ. Αργαλαστής

Μοιράσου το άρθρο:

Την στελέχωση του Κ.Υ. Αργαλαστής, για τις ανάγκες του ασθενοφόρου, καθώς και  τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Αργαλαστής ζητά ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικός με έγγραφό   προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασ. Κικίλια.

Ο κ. Μιτζικός αναφέρει πως “η υποστελέχωση του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Αργαλαστής στον Δήμο Νοτίου Πηλίου,  επιφέρει πάγια αλλά και διαρκή προβλήματα. Αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται διαρκώς, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, καθώς και το αξιόμαχο των εργαζομένων που δίδουν τον καλύτερό τους εαυτό, παρά τις αντιξοότητες.

Να σημειωθεί πως  το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής στον Δήμο στελεχώνουν τρείς υπάλληλοι, οι δύο εκ των οποίων υπάλληλοι προγράμματος ΟΑΕΔ, όπου εργάζονται υποχρεωτικά σε μία βάρδια. Το προσωπικό που απασχολείται σήμερα δεν επαρκεί με αποτέλεσμα την ύπαρξη κενών στις βάρδιες, τα οποία επισημαίνουμε ότι αυξάνονται κατά τις άδειες του προσωπικού. Συνεπώς τυχόν επείγοντα περιστατικά δεν δύνανται εκ των πραγμάτων να καλυφθούν.

Επίσης υπάρχουν αρκετές διακομιδές προς το νοσοκομείο του Βόλου. Συγκεκριμένα το έτος 2019 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής πραγματοποιήθηκαν 272 διακομιδές,  με αποτέλεσμα  ολόκληρος ο Δήμος μας και ιδιαίτερα οι  απομακρυσμένες  περιοχές του να μένουν ακάλυπτες για πολλές ώρες.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης και της μεγάλης επισκεψιμότητας στο Δήμο μας τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται.

«Κρίνεται αναγκαία η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής για τις ανάγκες του ασθενοφόρου  στο Δήμο μας, ώστε αφενός να μην παρουσιάζει ακάλυπτες βάρδιες θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, αφετέρου να λειτουργήσει, ώστε να καλυφθούν οι απομακρυσμένες από το Κέντρο Υγείας περιοχές» επισημαίνει ο κ. Μιτζικός.

                                   

 

Μοιράσου το άρθρο: