Άνοδος των Κορασίδων της Νίκης Βόλου στην Α1 κατηγορία Θεσσαλίας
12 Ιούλ 2020
Σύλλογος Διδασκόντων Π.Θ: Αυθαίρετος ο διαχωρισμός των τμημάτων σε “παλιά” και “νέα”
13 Ιούλ 2020

Δήλωση δυσαρέσκειας για εξαίρεση λιανεμπορίου από τη μείωση ενοικίου από τον Εμπορικό Σύλλογο

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, με ανακοίνωσή του, ενστερνίζεται την έκφραση δυσαρέσκειας του προέδρου της ΕΣΕΕ, κ. Γ. Καρανίκα για τον αποκλεισμό των εμπορικών επιχειρήσεων από το  μέτρο στήριξης, την επέκταση  μείωσης ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο, σημειώνοντας: “Να τονίσουμε ότι η μείωση ενοικίου, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε ο Σύλλογος μας, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα μέτρα στήριξης που οι επιχειρήσεις σημείωσαν ως αρκετά χρήσιμο για την ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων”.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Καρανίκας δήλωσε: «Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να μην συμπεριλάβει και το λιανικό εμπόριο, όπως έπραξε για την εστίαση, στην επέκταση της μείωσης ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αποτέλεσε μία δυσάρεστη έκπληξη για τον εμπορικό κόσμο της χώρας. Εφόσον η παράταση αφορά τις πληττόμενες επιχειρήσεις δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή αυτή η εξαίρεση του ελληνικού εμπορίου από μία ρύθμιση – ανάσα σε μία περίοδο κατά την οποία ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων έχει υποστεί κατακρήμνιση.
Είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι κλάδοι του τουρισμού, της εστίασης και του εμπορίου είναι πλήρως διασυνδεδεμένοι και υφίστανται εξίσου σημαντικές πιέσεις από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα. Μάλιστα το ζήτημα της μείωσης ή της επιδότησης των εμπορικών μισθώσεων έχει τεθεί επανειλημμένως από την ΕΣΕΕ στο διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών ως ένα από τα πλέον επείγοντα αιτήματα του κλάδου.
Για λόγους ίσης μεταχείρισης του ελληνικού εμπορίου και προστασίας των χιλιάδων θέσεων εργασίας σε αυτό είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να επανεξετάσει άμεσα την απόφαση της, εντάσσοντας και τις εμπορικές επιχειρήσεις στο εν λόγω μέτρο».

Μοιράσου το άρθρο: