Στη Βουλή φέρνει ο Αλ. Μεϊκόπουλος το πρόβλημα των καρκινοπαθών της Μαγνησίας
8 Ιούλ 2020
Εξωραϊζεται το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Βόλου
8 Ιούλ 2020

Βέβαιος ο Αχ. Μπέος για την Μονάδα Επεξεργασίας SRF

Μοιράσου το άρθρο:

Με την σιγουριά και τη βεβαιότητα ότι θα εγκριθεί το εργοστάσιο παραγωγής SRF στο Δήμο Βόλου, μέχρι το τέλος Ιουλίου που θα πάει για ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, κάλεσε τις μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου να πάρουν θέση, ο Αχιλλέας Μπέος, Δήμαρχος Βόλου, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “είτε θα διαχειριστεί η πόλη τα σκουπίδια σαν να βρίσκεται στο 1960 είτε θα το κάνει όπως άλλες πόλεις της Ευρώπης”.

Από την πλευρά τους οι μειοψηφίες διαφώνησαν, αντιπαραβάλλοντας μάλιστα, σχετικά στοιχεία που δείχνουν ότι έχουν αυξηθεί οι παιδικοί καρκίνοι (Αφροδίτη Γάντζου).

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του παρουσίασε το έργο κατασκευής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και τα εναλλακτικά καύσιμα, όπως τετελεσμένο γεγονός. Όπως είπε: “Δεν μπορεί καμία μονάδα να κατασκευαστεί και να προχωρήσει σε μελέτες αν δεν προβλέπεται παραγωγή ενέργειας. Είναι Νόμος του Κράτους από 30 Ιουλίου. Καλείστε να πάρετε θέση γι αυτό που έρχεται κι αν δεν υπάρχουν οι βαριές βιομηχανίες για να καταναλώσουν το προϊόν, η κυβέρνηση δημιουργεί πέντε σταθμούς καύσης παραγωγής ενέργειας. Από το 2017 έχουμε μελέτη για τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό. Εμείς στείλαμε το φάκελο στο Υπουργείο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν οι διορθώσεις και επί ΝΔ και πληροί τις προϋποθέσεις για μια μονάδα σύγχρονη… Οι πολλοί πρέπει να υπερισχύουν στους λίγους”.

Στο στόχαστρο του Αχ. Μπέου μπήκε ο επικεφαλής της της παράταξης “Μαζί για το Βόλο” Ιάσονας Αποστολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως δήλωσε  “…Εμάς δε μας ενδιαφέρει η πολιτική, μας ενδιαφέρει η πόλη μας. Δεν έχουμε βλέψεις για την κεντρική πολιτική. Να τους χαίρεστε αυτοί είστε”.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απόστολος Ριζόπουλος, σχετικά με τις εξελίξεις για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, τόνισε ότι “‘Ολες αυτές οι επενδύσεις ύψους 44δις. ευρώ, που γίνονται την επόμενη δεκαετία,  δεν έχουν σχέση με το περιβάλλον. Γίνονται για το φαγοπότι. Κλείνουμε ως χώρα τις μονάδες που καίνε λιγνίτη και κάνουμε μονάδες που θα καίνε σκουπίδια. Εμείς πάμε κόντρα σε αυτή την πολιτική”,  για να του απαντήσει ο Δήμαρχος “…Ο Δήμος Βόλου μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα θα φέρει επενδύσεις ύψους 100εκ. ευρώ Έχουμε ολοκληρωμένη μελέτη διαχείρισης υδάτινων πόρων. Είμαστε έτοιμοι να την καταθέσουμε ύψους 37εκ. ευρώ, προκειμένου το 80% του νερού που καταναλώνεται να είναι πηγαίο νερό, πιο φθηνό”.

Η σύμβουλος της παράταξης “Μαζί για το Βόλο” Αφροδίτη Γάντζου, δήλωσε ότι “ως παιδίατρος θα ήθελα να πω… από το 1994 ιδιωτεύω και τα περιστατικά του βρογχικού άσθματος και παιδικού καρκίνου είναι πολλαπλάσια από το ’60…  όταν μιλάτε για τους γραφικούς που κρεμιούνται στην ΑΓΕΤ θα δέχεστε ότι υπάρχουν και επιστημονικές απόψεις” για να της απαντήσει ο Δήμαρχος ότι ” είναι δικαίωμά σας να πιστεύετε  ότι θέλετε, άλλο αυτό κι άλλο οι ακρότητες”.

Μοιράσου το άρθρο: