Παράταση προθεσμίας συμμετοχής στον Ε’ Διαγωνισμό Διηγήματος “Αντώνης Σαμαράκης”
8 Ιούλ 2020
Καρδίτσα: Σε συγκέντρωση καλεί η “ΑΝΤΑΡΣΥΑ” με αφορμή την δίκη για επεισόδια το 2019
8 Ιούλ 2020

Θερινές κινηματογραφικές προβολές από την ΚΝΕ Καρδίτσας

Vector cinema festival poster with old fashioned movie camera. Movie background with words Grand opening. Can be used for banner, poster, web page, background

Μοιράσου το άρθρο:

Το Τομεακό Συμβούλιο Καρδίτσας της ΚΝΕ παίρνει την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει θερινές κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο, στο Παυσίλυπο.
Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία η ΚΝΕ απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στους νέους αλλά και ολόκληρο το λαό της πόλης και επιδιώκει, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, να δημιουργήσει μία ανάσα χαράς και πολιτισμού.
“Σε μια περίοδο όπου οι καλοκαιρινές διακοπές και ο πολιτισμός έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα εμπορεύματα για το λαό και τη νεολαία, προτάσσουμε το αίτημα για δωρεάν αναψυχή και πολιτισμό. Ο ελεύθερος χρόνος, οι διακοπές, η πρόσβαση στην Τέχνη και τον Πολιτισμό είναι βασικές ανάγκες και δικαιώματα και όχι εμπόρευμα”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Οι ταινίες που θα προβληθούν επιλέχτηκαν με βάση τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και ακουμπάνε σε ποικιλία θεμάτων, όπως ο ρατσισμός, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η πάλη ενάντια στις ταξικές διαφορές, ενώ υπάρχουν ταινίες κινουμένων σχεδίων και για τις μικρότερες ηλικίες.
Ο πρώτος κύκλος προβολών περιλαμβάνει:
Τετάρτη 8 Ιούλη: Fruitvale Station – Μια στάση πριν το τέλος. Η πραγματική ιστορία της τελευταίας μέρας της ζωής του Όσκαρ Γκραντ, ενός 22χρονου Αφροαμερικανού, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό την Πρωτοχρονιά του 2009.
Παρασκευή 10 Ιούλη: Despicable Me – Εγώ ο Απαισιότατος. Ταινία κινουμένων σχεδίων.
Δευτέρα 13 Ιουλίου: 1917. Τον προτελευταίο χρόνο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες αναλαμβάνουν μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή: να διαπεράσουν τις γραμμές του εχθρού ώστε να παραδώσουν ένα γράμμα, το οποίο θα σώζει τη ζωή εκατοντάδων στρατιωτών και του αδερφού ενός από τους δύο αποστολείς.
Οι προβολές ξεκινούν στις 21:00.

Μοιράσου το άρθρο: