Θερινές κινηματογραφικές προβολές από την ΚΝΕ Καρδίτσας
8 Ιούλ 2020
Ασθενοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες στην εθνική οδό
8 Ιούλ 2020

Καρδίτσα: Σε συγκέντρωση καλεί η “ΑΝΤΑΡΣΥΑ” με αφορμή την δίκη για επεισόδια το 2019

Μοιράσου το άρθρο:

Την Παρασκευή στα δικαστήρια της Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 9 το πρωί με αφορμή τη δίκη τεσσάρων ατόμων τα οποία αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων από κοινού, απόπειρας διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων από κοινού, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού. Αφορά στη συγκέντρωση και τα γεγονότα που είχαν διαδραματιστεί στο Δημαρχείο Καρδίτσας τον περασμένο Αύγουστο, όταν και μπλοκαρίστηκε από τους συγκεντρωθέντες η οικονομική επιτροπή, η οποία θα επικύρωνε την δημοπρασία δασικών εκτάσεων για παράλληλα έργα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών που σχεδιάζεται στα Άγραφα.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που έχει ανακοινωθεί από την “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη” ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα” και επισημαίνει:
“Στην Καρδίτσα διεξάγεται ένας αγώνας ενάντια στη λεηλασία της φύσης από καταστροφικά επενδυτικά σχέδια, για την αποτροπή εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Άγραφα, για να ορίζει ο ίδιος ο κόσμος τη ζωή του σε αρμονία με τη φύση και με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον. Ο αγώνας αυτός έβαλε στο στόχαστρο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τα ιδεολογήματα της “πράσινης ανάπτυξης”, τους τοπικούς παράγοντες και πάλεψε για την ακύρωση και το μπλοκάρισμα των σχεδιασμών και όχι απλά για την καταγγελία τους. Για πρώτη φορά τα σχέδια των «επενδυτών» ακυρώθηκαν από τη μαζική λαϊκή βούληση… Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του λαού να έχει αυτός το λόγο για το μέλλον του, την πόλη του, το δημόσιο πλούτο, τα δάση και τα βουνά του. Καλούμε τους φορείς του κινήματος να καταδικάσουν άμεσα την κατασταλτική μεθόδευση και να οργανώσουν την κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τη νίκη. H ποινικοποίηση του αγώνα και το καθεστώς ομηρίας που ετοιμάζουν, για να ξεκινήσουν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Άγραφα, δεν θα περάσει. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη σωτηρία των Αγράφων, την υπεράσπιση της φύσης και του φυσικού κόσμου από τις αδηφάγες βλέψεις του κράτους και των μεγαλοεργολάβων. Σε καμία περίπτωση οι ΔΙΚΕΣ δεν μας πτοούν.
Θα μας βρείτε μπροστά σας, σε κάθε προσπάθεια λεηλασίας της γης μας”.

Μοιράσου το άρθρο: