Αγριεύει η σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα (video)
8 Ιούλ 2020
Σερβία: Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Βουλή εξαιτίας του lockdown
8 Ιούλ 2020

Είκοσι χρόνια κάθειρξης στον Βλαστό για το κύκλωμα φυλακών Κορυδαλλού – Τον ξεσκέπασε η ξαδέρφη του (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Σε 20 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο Παναγιώτης Βλαστός για το κύκλωμα των φυλακών Κορυδαλλού. Το κύκλωμα είχε αποκαλυφθεί από την εξαδέλφη του βαρυποινίτη, Λίτσα Βλαστού, η οποία με τη μαρτυρία της βοήθησε τις αρχές να φτάσουν στην άκρη του νήματος.
Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες ήταν από 30 μήνες φυλάκιση έως 20 χρόνια κάθειρξη καθώς κρίθηκαν ένοχοι, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, εκρήξεις κλπ.
Καταδικάστηκαν οι 12 από τους 26 κατηγορούμενους. Ο Παναγιώτης Βλαστός καταδικάστηκε σε 20 χρόνια χωρίς αναστολή, ο Γιάννης Σκαφτούρος σε 16 χρόνια με αναστολή, η Λίτσα Βλαστού σε 14 χρόνια με αναστολή.
Στη δράση του κυκλώματος αποδόθηκαν μεταξύ άλλων η επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου (Βλαστός–Σκαφτούρος ήταν επίσης κατηγορούμενοι) καθώς και οι εκρήξεις στο σπίτι του Γιάννη Σμπώκου και σε αυτό της αδελφής του.
Το δικαστήριο απάλλαξε 14 κατηγορούμενους είτε γιατί δεν προέκυψε η συμμετοχή τους στο κύκλωμα, είτε γιατί οι πράξεις που τους αποδόθηκαν είχαν υποπέσει σε παραγραφή.
Μεταξύ των αθωωθέντων ήταν και η μία εκ των δικηγόρων του Παναγιώτη Βλαστού, Αδαμαντία Αγγελέτου.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτηwww.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: