Συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για την τις διαδηλώσεις
2 Ιούλ 2020
Παρέμβαση Γ. Κωτσού για αναγνώριση χρόνου σύνταξης ασφαλισμένων ΟΓΑ 1988 – 1997
3 Ιούλ 2020

Επίσημη έναρξη της νέας λουτρικής περιόδου στις ιαματικές πηγές Σμοκόβου

Μοιράσου το άρθρο:

Τις εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών των Λουτρών Σμοκόβου μπορεί ν’ απολαύσει το κοινό τα οποία λειτουργούν με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Η επίσημη έναρξη και τα εγκαίνια της λουτρικής περιόδου 2020 πραγματοποιήθηκαν την 1η Ιουλίου, εορτή των Αγίων Αναργύρων πολιούχων των Λουτρών στην όμορφη πλατεία των Λουτρών Σμοκόβου.
Οι φυσικές ιαματικές πηγές Σμοκόβου βρίσκονται 35 χιλιομ. ΝΔ της Καρδίτσας στον ορεινό όγκο των νοτίων Αγράφων και σε υψόμετρο 450μ.
Οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών, ( θειούχων – αλκαλικών ) ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Το 1662 κτίστηκαν τα πρώτα καταλύματα λούσης και διαμονής. Σήμερα ένα σύγχρονο SPA είναι σε θέση να προσφέρει στους επισκέπτες του χαλάρωση, αναζωογόνηση και ευεξία. Διαθέτει πισίνα, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, δυο κλασικές και δυο διαθερμικές σάουνες, δυο αίθουσες χαμάμ και δυο αίθουσες χαλαρωτικού μασάζ. Στο υδροθεραπευτήριο οι επισκέπτες θα βρουν ατομικούς λουτήρες με υδρομασάζ, αίθουσα ατομικών εισπνοών και αίθουσα ρινοπλύσεων.
Της τελετής χοροστάτησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Γώγος μετά του πατέρα Δημ. Τσιγκινού και άλλων ιερέων .
Παραβρέθηκαν ο προέδρος του Δ.Σ κ. Δημοσθένης Κατσής, ο κ. Νικ. Ντίτορας, Διαχ Αποκεντρ. Δ/σης περιφέρειας Θεσσαλίας & Στ. Ελλαδας, ο κ. Νικ. Καραγιάννης, θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοιν. Πρόνοιας, ο κ. Κων Κουσκούκης, καθ. Δερματολογίας, ο πρ. Ιαματικής Ιατρικής κ. Απ. Περιστέρης, Υπδ/τή Αστυνομικής Δ/ση Καρδίτσας, ο κ. Γεωρ. Νταουτάς Δ/τής Πυροσβεστικής Π.Ε. Καρδίτσας, ο κ. Αθ. Παππάς Δ.Σ Δημ Σοφάδων, ο κ. Αθ. Σαμαράς Δ.Σ Δημ Σοφάδων, ο κ. Παύλ. Ραγιάς Δ.Σ Δημ. Σοφάδων, ο κ. Απ. Ντουλαβέρης πρ. Τ.Δ Θραψιμίου, ο κ. Σωτ. Αντωνόπουλος πρ.Τ.Δ Αιδονοχωρίου, ο κ. Γεωρ Κατσαρός, κ. Χαρ. Χατζή και κ.Ευαγ.Ζήση, Δ.Σ Λουτρών Σμοκόβου, εκπρόσωποι, του Υπουργού κ.Κων Τσιάρα, των βουλευτών κ. Γεωρ. Κωτσού και κα. Ασ. Σκόνδρα, πλήθος κόσμου, επισκεπτών και λουομένων καθώς και σύσσωμο το προσωπικό των Λουτρών.
Το πρωί τελέστηκε θεία Λειτουργία στον Ι. Ν Αγίων Αναργύρων μετά αρτοκλασίας. Μετά τα εγκαίνια ο πρ. Ηλ. Γώγος έδωσε τις ευχές του για το καλύτερη δυνατή πορεία της επιχείρησης και τόνισε την αξία συνεργασίας των ανθρώπων και την πίστη της εκκλησίας στα ιαματικα νερά . Ο πρόεδρος κ.Δ Κατσής μίλησε για την μεγάλη ιστορία των λουτρών καθώς και για την κατάσταση του σήμερα. Αναφέρθηκε στο έργο του Δ.Σ τονίζοντας ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε και την τωρινή δύσκολη υγειονομική κρίση προσφέροντας στους επισκέπτες καλύτερες υπηρεσίες με μεγαλύτερη ασφάλεια. Την εκδήλωση χαίρετησε ο Δ/στης Αποκεντρωμένης κ. Νικ Ντίτορας, που εξήρε την φυσική ομορφιά του χώρου και τόνισε τη συνεισφορά του προσωπικού στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ειδικά των ηλικιωμένων.
Επίσης ο θεματικός αντ/ρχης κ. Νικ. Καραγιάννης εξήρε το έργο που γίνεται στα Λουτρά και δήλωσε την αμέριστη βοήθεια από πλευράς της Περιφέρειας. Τέλος ο κ. Κων Κουσκούκης ως ιατρός και ειδικός στην Ιαματική Ιατρική αναφέρθηκε στη μεγάλη αξία των ιαματικών νερών Σμοκόβου, ειδικά στην εισπνευσοθεραπεία, αναφέροντας ότι είναι τα καλύτερα στην Ευρώπη. Έθεσε τον εαυτό στη διάθεσή της διοίκησης για οτιδήποτε θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των Λουτρών.

Μοιράσου το άρθρο: