Κ. Αραβώσης: Αξιόπιστες οι μετρήσεις αέριας ρύπανσης του Π.Θ. – Καλή θα ήταν συνεργασία με την Περιφέρεια
3 Ιούλ 2020
Συνελήφθη 43χρονος για έγκλημα στο Διμήνι πριν 18 χρόνια
3 Ιούλ 2020

Χόρτο Ν. Πηλίου: Ανάμεικτα τα συναισθήματα των κατοίκων για τον Στάνλεϊ Τζόνσον

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, δεν αρκέστηκε στην καταστρατήγηση των όποιων προληπτικών μέτρων και πρωτοκόλλων κατά του covid 19, ερχόμενος στην Ελλάδα μέσω Σόφιας – Βουλγαρίας, καθώς οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας- Βρετανίας προς το παρόν απαγορεύονται στο πλαίσιο των περιορισμών λόγω της πανδημίας, αγνόησε παντελώς και τα επόμενα προληπτικά μέτρα. Ο Στάνλεϊ Τζόνσον έφτασε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο εξοχικό του σπίτι στο Ν. Πήλιο και χθες βράδυ, επισκέφθηκε την αγαπημένη του ταβέρνα στο χωριό Χόρτο, όπου απήλαυσε το δείπνο του.

Οι ενέργειες του πρώην βουλευτή των Συντηρητικών Στάνλεϊ εγείρουν αντικρουόμενα συναισθήματα, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για την υγεία τους από την μια πλευρά, και από την άλλη πολλοί εξ αυτών διατηρούν φιλικές σχέσεις μαζί του, αφού λόγω της εξοχικής κατοικίας, έρχεται πολύ συχνά.


Στο πλαίσιο του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, επισκεφθήκαμε την περιοχή, συνομιλήσαμε με κατοίκους και επισκέπτες, προκειμένου να δούμε πώς κρίνουν τον Στάνλεϊ Τζόνσον. Σήμερα το πρωί ο Στάνλεϊ βρίσκονταν στο σπίτι του και συγκεκριμένα στην ακριβώς διπλανή ιδιοκτησία του αρχιτέκτονα που κατασκεύασε την εξοχική βίλα “Ειρήνη” της οικογένειας Τζόνσον, κάνοντας παρέα με τους ιδιοκτήτες. Ζητήσαμε αν ήθελε να κάνει μια δήλωση στην δημόσια τηλεόραση, αλλά ευγενικά έστρεψε το κεφάλι του προς άλλη κατεύθυνση, αρνούμενος να φωτογραφηθεί ή να μιλήσει στον τηλεοπτικό φακό. Μάλιστα ευγενέστατα η σύζυγος του αρχιτέκτονα, μας ζήτησε να απομακρυνθούμε, ενώ δεν αρνήθηκε τη δυνατότητα λήψεις πλάνων και φωτογραφιών, χωρίς να απεικονίζονται.

Σε μας μπορεί να αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις ο Στάνλεϊ Τζόνσον, ωστόσο μιλώντας στην Daily Mail δικαιολόγησε το ταξίδι του λέγοντας ότι βρέθηκε στην Ελλάδα «για σημαντικές δουλειές» προκειμένου να θωρακίσει την βίλα που διατηρεί στο Πήλιο από τον κορονοϊό, πριν αυτή παραχωρηθεί προς ενοικίαση σε τουρίστες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Νότιο Πήλιο και η ευρύτερη περιοχή της Πάου και του Χόρτου, που βρίσκεται η «Βίλα Ειρήνη» της οικογένειας Τζόνσον, είναι ένας αγαπημένος προορισμός και καταφύγιο για τους διάσημους ιδιοκτήτες τους,  καλοκαίρι και χειμώνα/

Μοιράσου το άρθρο: