Ξεκινά αύριο η λειτουργία του καταδυτικού πάρκου Αλοννήσου
2 Ιούλ 2020
Επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ορκίστηκε χθες η Μπέτυ Μπαζιάνα
2 Ιούλ 2020

Σταγιάτες: Νέα επίσκεψη δημάρχου Βόλου για το νερό – Αντιδράσεις κατοίκων

Μοιράσου το άρθρο:

Τις Σταγιάτες επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος  Βόλου Αχ.Μπέος παρουσία αντιδημάρχων και της δημοτικής αστυνομίας και απομάκρυνε από το χώρο της πλατείας τις μαύρες σημαίες που είχαν αναρτήσει οι κάτοικοι. Ακολούθησε διαμαρτυρία των κατοίκων καθώς -σύμφωνα με τους ίδιους- υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ ήθελαν να αναρτήσουν ταμπέλα για την απαγόρευση κατανάλωσης του νερού στη βρύση.

Οι κάτοικοι κρατώντας μαύρες ταμπέλες στήθηκαν μπροστά από τη βρύση και τελικά οι δύο ταμπέλες απαγόρευσης χρήσης του νερού τοποθετήθηκαν σε πλατάνια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, ο δήμαρχος “ενημέρωσε τους κατοίκους, που συγκεντρώθηκαν, από σήμερα όσοι επιθυμούν είτε μεμονωμένα, είτε συλλογικά, να κάνουν οιαδήποτε νόμιμη χρήση των δύο δημοτικών κτηρίων δεν έχουνε παρά να υποβάλλουν αίτημα προς τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και θα τους παραχωρείται, ενώ συνεργείο του Δήμου προχώρησε στην αλλαγή των κλειδαριών στα δύο κτήρια”.

Σε ό,τι αφορά το νερό ο κ. Μπέος τόνισε με αυστηρότητα ότι αποτελούν ένα όργιο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης τα όσα ορισμένοι κυκλοφορούν περί ιδιωτικοποίησης του νερού από την πηγή της περιοχής. “Το νερό ανήκει στο Δήμο και σε όλο τον κόσμο και δεν είναι προσωπική περιουσία κανενός”, τόνισε.

Ακόμη υπογράμμισε ότι αναρτήθηκαν δύο πινακίδες με τις οποίες γίνεται γνωστοποίηση – προειδοποίηση ότι μετά από τα αποτελέσματα των αναλύσεων από πιστοποιημένο από την Πολιτεία, Χημείο το νερό βρέθηκε ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

“Οσοι σέβονται τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους έχουν συνδεθεί με το δίκτυο και πίνουν καλό και ασφαλές νερό. Οσοι δεν θέλουν ας συνεχίσουν να πίνουν από το μολυσμένο” τόνισε ο κ Μπέος που σε ερώτηση δημοσιογράφου σημείωσε: “Δεν πρόκειται να μπουν άλλοι χλωριωτές, αφού τους καταστρέφουν. Καθένας από αυτούς κοστίζει 2.500 έως 3.000 ευρώ, χρήματα που πληρώνουν όλοι οι δημότες. Εμείς σαν Δήμος και ΔΕΥΑΜΒ κάναμε ό,τι υπαγορεύουν ο Νόμος και η λογική. Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη γι αυτό και φεύγοντας από εδώ θα ενημερώσω και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας”.

Τέλος ο κ. Μπέος έκανε ειδική μνεία στις δηλώσεις της Ζωής Κωσταντοπούλου, λέγοντας: “Ενημερώθηκα όιτ η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε στις Σταγιάτες και ήπιε νερό από τη βρύση, όπου και φωτογραφήθηκε. Προφανώς θεώρησε ότι θα επωφεληθεί από τη διαμάχη του Δήμου με μια μικρή μερίδα κατοίκων της περιοχής και βρήκε ευκαιρία να δειχτεί επικοινωνιακά. Πρέπει πρώτα να της πω ότι όντως το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση από τα κολοβακτηρίδια, αν και φαίνεται ότι αυτή δεν την επηρεάζουν γιατί έχει ανοσία. Και δεύτερον ότι θα χαρώ να βρεθούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων γιατί το δίκαιο επικρατεί των άλλων. Εμείς φροντίζουμε για τη δημόσια υγεία και δεν έχουμε ιδιοτελή συμφέροντα’”.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: