Περιοδεία Δ. Κολυνδρίνη σε έργα στην Αλόννησο
1 Ιούλ 2020
Μουσικοί που έφυγαν από συγκροτήματα για να ακολουθήσουν σόλο καριέρα-Αφιέρωμα στην ΕΡΤ Βόλου
2 Ιούλ 2020

Σύστημα απονιτροποίησης εξασφαλίζει 30 κυβικά νερό την ώρα στο Σέσκλο

Μοιράσου το άρθρο:

Τέθηκε σήμερα σε λειτουργία σύστημα απονιτροποίησης μέσω του οποίου διέρχεται το νερό γεώτρησης στο Σέσκλο, γεγονός που εξασφαλίζει στο υδραγωγείο του Σέσκλου  30 κυβικά νερό την ώρα με απουσία νιτρικών. Για το θέμα ενημέρωσαν σήμερα τους κατοίκους ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Τόρης.

Ο οικισμός του Σέσκλου, υδροδοτούνταν με νερό τεσσάρων γεωτρήσεων. Ωστόσο από το 2010, οι γεωτρήσεις αυτές εμφάνισαν ποσοτική μείωση και ποιοτική επιβάρυνση, με αποτέλεσμα το διαθέσιμο νερό να επαρκεί οριακά. Παρά το γεγονός της ανόρυξης γεωτρήσεων (τρεις τον αριθμό την δεκαετία που πέρασε), λύση δεν επετεύχθη καθώς είτε δεν βρέθηκε νερό, είτε το νερό που βρέθηκε ήταν ακατάλληλο για κατανάλωση.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση και αφού τον Σεπτέμβριο του 2019 η υδροδότηση του οικισμού εξασφαλίστηκε με μεταφορά πόσιμου νερού με ειδικά για αυτό τον σκοπό βυτία, η ΔΕΥΑΜΒ επέλεξε σαν την προσφορότερη λύση για την απρόσκοπτη διανομή στο Σέσκλο νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, την εφαρμογή μιας καινοτόμας μεθόδου, αυτής της απονιτροποίησης.
Αξιοποιήθηκε για αυτό τον σκοπό υφιστάμενη γεώτρηση και αγωγοί μεταφοράς, το νερό της οποίας είχε νιτρικά στο όριο των 50 mg/l.

Μοιράσου το άρθρο: