Δ. Κολυνδρίνη: Σύντομα δημοπρατείται το έργο του Βιολογικού στα Καλά Νερά
1 Ιούλ 2020
Σύστημα απονιτροποίησης εξασφαλίζει 30 κυβικά νερό την ώρα στο Σέσκλο
1 Ιούλ 2020

Περιοδεία Δ. Κολυνδρίνη σε έργα στην Αλόννησο

Μοιράσου το άρθρο:

Αυτοψία στα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Αλόννησο, πραγματοποίησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο κ. Βαφίνη, τον εντεταλμένο σύμβουλο Βορείων Σποράδων κ. Ζλατούδη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αλοννήσου.

Η κ. Κολυνδρίνη αρχικά επισκέφθηκε τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Ειδικότερα επισκέφθηκε το νέο γήπεδο 5χ5 που κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη θέση «Κοπρισιές», το Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου, όπου έγινε προσθήκη αιθουσών, το οδικό τμήμα από Προφήτη Ηλία έως Γιάλια όπου έγινε νέος ασφαλτοτάπητας, το οδικό τμήμα προς Τζώρτζη Γιαλό όπου έγιναν εργασίες βελτίωσης, τον χώρο στάθμευσης στον οικισμό Χώρα Αλοννήσου όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες διαμόρφωσης και τις λιμενικές εγκαταστάσεις αλιευτικού καταφυγίου Όρμου Βότση.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε αυτοψία στα εν εξελίξει έργα. Στο κλειστό Γυμναστήριο Αλοννήσου, προϋπολογισμού 260.000,00 ευρώ, με τις εργασίες να αφορούν στην αποπεράτωση του υπογείου χώρου του Κλειστού Γυμναστήριου, καθώς και στην αποπεράτωση – διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Στο έργο, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Πατητηρίου, προϋπολογισμού 124.000,00 ευρώ, με τις εργασίες να αφορούν στην επισκευή της υπάρχουσας ράμπας και στη διαμόρφωση επιφάνειας της οδού πρόσβασης προς το σημείο ελλιμενισμού των εμπορικών πλοίων.

Επιθεώρησε από κοντά και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών του έργου συντήρηση του οδικού δικτύου Αλοννήσου αρμοδιότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου πραγματοποιούνται εργασίες βελτίωσης τμημάτων και σημείων του οδικού δικτύου, τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας από Πατητήρι έως Γέρακα, εργασίες διαπλάτυνσης της οδού, τοποθέτηση πινακίδων θέσεων επικίνδυνων θέσεων, κ.α. και αποτυπώθηκαν οι ανάγκες συνέχισης των εργασιών.
Η κ. Κολυνδρίνη επισκέφθηκε επίσης και το Κέντρο Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού για τους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους της Αλοννήσου.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας τόνισε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιεί καθημερινές παρεμβάσεις στη Νησιωτική, αλλά και Ηπειρωτική Μαγνησία. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τους Δήμους, η Περιφέρεια συνεχίζει να υλοποιεί τα έργα που έχει προγραμματίσει, με σκοπό την γρήγορη ολοκλήρωσή τους και την παράδοσή τους, προς χρήση των πολιτών».
Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις τόσο με το Δήμο Αλοννήσου, όσο και με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου, για μια σειρά έργων.

Μοιράσου το άρθρο: