Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από το Δήμο Βόλου
29 Ιούν 2020
Μαζί για το Βόλο: “Χωρίς λόγο έγινε αλλαγή αγωγού στην Καραμπατζάκη”
29 Ιούν 2020

Το πρώτο τρίμηνο του 2021 ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Το  λιμάνι του Βόλου θα είναι στο δεύτερο μέρος του πρώτου κύματος αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων, με τη διαγωνιστική διαδικασία να εκτιμάται ότι θα εκκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε σήμερα με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Την ικανοποίησή της εξέφρασε η πρόεδρος του ΟΛΒ κ. Μήτρου ενώ επισήμανε ότι αναμένεται να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος Σωκράτης Αναγνώστου εκτίμησε ότι πρέπει να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Επιπλέον τόνισε ότι μέχρι τον διαγωνισμό, όποια έργα που πρέπει να γίνουν όπως η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη ή και η μαρίνα να προχωρήσουν μέχρι να ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι.

Ο κ. Ξενόφος συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών,  Χρήστο Τριαντόπουλο, την Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Βιολέττα Μήτρου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Σωκράτη Αναγνώστου, τα μέλη του ΔΣ και με εκπροσώπους των εργαζομένων, όπου συζήτησαν την πορεία του λιμανιού, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουν ανακύψει λόγω των υγειονομικών συνθηκών, καθώς και τις προοπτικές του ΟΛΒ.

Μια συζήτηση για την οποία όπως σχολίασε ο κ. Ξενόφος «αποκτά ιδιαίτερο βάρος για δύο λόγους: πρώτον, γιατί το λιμάνι του Βόλου έχει ενταχθεί στην πρώτη ομάδα των πέντε περιφερειακών λιμανιών προς αξιοποίηση και δεύτερον, γιατί η επιτυχής διαχείριση από την πλευρά της Κυβέρνησης της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης, επιφέρει σε όλους τους φορείς την υποχρέωση να συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε για την αύξηση του ενδιαφέροντος και της ζήτησης για ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, κυρίως ιδιωτικής χρήσης, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του yachting στην πόλη του Βόλου.

Στη συνέχεια, ο κ. Ξενόφος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει εντός της ημέρας συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου της Θεσσαλονίκης, Νίκο Ευθυμιάδη προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο του σχεδιασμού και την εξέλιξη των εργασιών για τη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς, «Thess INTEC». Η πρωτοβουλία του κ. Ξενόφου υπογραμμίζει την σημασία που δίδει το Ταμείο στις δραστηριότητες εκείνες που γεφυρώνουν την έρευνα και την τεχνολογία με την βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα. Κάτι που γίνεται πράξη με τη μεταβίβαση από το Ταμείο στο ελληνικό δημόσιο του ακινήτου στην περιοχή της Περαίας, έκτασης 760 στρεμμάτων, όπου θα δημιουργηθεί το «Thess INTEC».

Σε δηλώσεις της η

 

Μοιράσου το άρθρο: