Το πρώτο τρίμηνο του 2021 ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου
29 Ιούν 2020
Ποσό 6,4 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑΜΒ για κάλυψη λειτουργικών εξόδων
29 Ιούν 2020

Μαζί για το Βόλο: “Χωρίς λόγο έγινε αλλαγή αγωγού στην Καραμπατζάκη”

Μοιράσου το άρθρο:

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» αναδεικνύει με ερώτησή προς τη Δημοτική Αρχή το θέμα της αλλαγής των σωληνώσεων στην Καραμπατζάκη, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των έργων που εκτελούνται. Γίνεται αναφορά σε στοιχεία, βάσει των οποίων η αλλαγή του αγωγού χαρακτηρίζεται δαπανηρή, ενώ το νέο υλικό είναι μικρότερης αντοχής και κατώτερης ποιότητας από το προηγούμενο.

Ειδικότερα αναφέρει ότι οι σωλήνες της ύδρευσης στην οδό Καραμπατζάκη αντικαταστάθηκαν στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης της περιοχής Καραμπατζάκη-Κραυσίνδωνας, μεταξύ των οδών Σινώπης και Βυζαντίου. Τονίζει ότι ο δήμος αποφάσισε χωρίς λόγο να αποξηλώσει τον αγωγό που είχε τοποθετηθεί τότε και να τοποθετήσει νέο μικρότερης διαμέτρου και αντοχής ενώ συγχρόνως αυξάνεται δυσανάλογα το κόστος του έργου.

Οι σύμβουλοι ρωτούν να πληροφορηθούν για ποιο λόγο εκτέλεσε μέσω της ΔΕΥΑΜΒ ένα υδραυλικό έργο ιδιαίτερα δαπανηρό και με εκ των προτέρων γνωστά αποτελέσματα: μείωση αντοχής ενός κεντρικού αγωγού σχεδόν στο μισό(από 16atm σε 10atm) και παράλληλα υλικό σωληνώσεων επιρρεπές σε βλάβες;

 

Μοιράσου το άρθρο: