Νέος τρόπος εξόφλησης των λογαριασμών ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ
26 Ιούν 2020
Συνάντηση εργασίας για την ενίσχυση αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών
28 Ιούν 2020

Αναβαθμίζεται η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζαγοράς

Μοιράσου το άρθρο:

“Πνευματική εστία και ανεκτίμητο θησαυρό”, χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης την Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζαγοράς για την οποία πρόσφατα εγκρίθηκε χρηματοδότηση 190.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσάφτη, θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του θεσμού και θα τονωθεί η εξωστρέφειά του με σημαντικά αναπτυξιακά αποτελέσματα. Παράλληλα, στους στόχους του έργου είναι η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και της βιβλιοφιλίας, η υποστήριξη της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας, η πρόσβαση σε πληροφοριακό υλικό, η μεγαλύτερη αξιοποίηση του δανειστικού τμήματος, οι εκδόσεις και γενικότερα η πολλαπλασιαστική αξιοποίηση του υλικού και των υπηρεσιών της βιβλιοθήκης στην ευρύτερη περιοχή.

Να σημειωθεί, πως η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς ιδρύθηκε το 1762 με βασικούς ιδρυτές της τον Ιωάννη Πρίγκο και τον οικουμενικό πατριάρχη Καλλίνικο τον Γ΄. Φυσικά όμως η Βιβλιοθήκη εκείνη την εποχή λειτουργούσε στο Ελληνομουσείο της Ζαγοράς, το γνωστό σχολείο του Ρήγα Φεραίου, ενώ αρκετά μεταγενέστερα μεταστεγάστηκε η Βιβλιοθήκη στο σημερινό της κτήριο, το οποίο προσφέρθηκε από την Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Μοιράσου το άρθρο: