Κατάλληλες για κολύμβηση οι ακτές της Μαγνησία
26 Ιούν 2020
Στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων “Πρόταση Ζωής” ο βουλευτής κ. Λιούπης
26 Ιούν 2020

Πιλοτικό πρόγραμμα απολίπωσης του δικτύου αποχέτευσης – φρεατίων της ΔΕΥΑΜΒ

Μοιράσου το άρθρο:

Στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος απολίπωσης του δικτύου αποχέτευσης και φρεατίων της ΔΕΥΑΜΒ, με τη μέθοδο της προσθήκης μικροοργανισμών.
Τα καταστήματα εστίασης που θα ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα βρίσκονται στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Φιλελλήνων, 28ης Οκτωβρίου, Μεταμορφώσεως και παραλία.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα προβλέπει να γίνεται προσθήκη μικροοργανισμών τρεις φορές την εβδομάδα σε δέκα διαφορετικά καταστήματα. Οι μικροοργανισμοί θα έχουν δράση εξαφάνισης των οσμών αλλά και δράση μείωσης του ρυπαντικού φορτίου που καταλήγει στον Βιολογικό Καθαρισμό. Εφόσον το πιλοτικό πρόγραμμα στεφθεί με επιτυχία, τότε η ΔΕΥΑΜΒ θα εξετάσει την εγκατάσταση στο δίκτυό της μόνιμων σταθμών έγχυσης των μικροοργανισμών αυτών.

Σημειώνεται πως οι επιχειρήσεις στο κέντρο του Βόλου έχουν συμμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό ως προς την εγκατάσταση λιποσυλλεκτών. Ωστόσο, για επιχειρήσεις εστίασης χρειάζονται λιποσυλλέκτες που καταλαμβάνουν πολύ μεγάλο χώρο.

Μοιράσου το άρθρο: