“Τρία Παραμύθια όλο Τραγούδια”: Από το πυκνό δάσος… στο πηγάδι της Γερακίνας
25 Ιούν 2020
Κάλεσμα της ΚΝΕ σε ποδηλατοδρομία ενάντια στα ναρκωτικά
25 Ιούν 2020

Οι τέχνες “κρεμάστηκαν” στο κτίριο της Β’θμιας Εκπαίδευσης

Μοιράσου το άρθρο:

Ανρωπόμορφα προπλάσματα που αντιπροσωπεύουν τις τέχνες που “εξοβελίζονται” από την εκπαίδευση  μέσω της κατάργησης των καλλιτεχνικών μαθημάτων, κρέμασαν σήμερα στο κτίριο της Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εκπαιδευτικοί εικαστικών στη Β’θμια Εκπαίδευση σε μία πρωτότυπη διαμαρτυρία. Σημειώνεται πως στη Μαγνησία απασχολούνται 18 μόνιμοι και τέσσερις αναπληρωτές στα μαθήματα των καλλιτεχνικών.

Όπως επισήμαναν “σε μια χώρα με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά τα καλλιτεχνικά μαθήματα εξοβελίζονται από την εκπαίδευση. Από την άλλη το μάθημα της τρίτης λυκείου, το ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο είναι εξεταζόμενο στις πανελλαδικές. Οι μαθητές και οι γονείς τους θα οδηγηθούν στην παραπαιδεία.  Με αυτό τον τρόπο δεν παρέχεται η ελεύθερη και δημόσια παιδεία που συνταγματικά απαιτείται” επισήμανε μεταξύ άλλων η  εκπαιδευτικός -εικαστικός στη Δευτεροβάθμια Νεκταρία Γιακμογλίδου,

Η κ. Ελπινίκη Καμόσου μόνιμη εκπαιδευτικός και στάθηκε στις παιδαγωγικές προεκτάσεις της κατάργησης. “Η πολιτισμική εκπαίδευση είναι απαραίτητη στο σχολείο και στο λύκειο φυσικά.  Το σύστημα είναι βαθμοκεντρικό αλλά δεν θέλουμε ένα σχολείο που θα είναι εξεταστικό κέντρο.  Θέλουμε ένα σχολείο που θα έχει επιστήμη και τέχνη μαζί, που θα συνεργάζονται  και θα λειτουργούν διαθεματικά.  Παράλληλα υπάρχει ένα μεγάλοι εργασιακό ζήτημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αναπληρωτές αλλά και οι μόνιμοι που δεν θα μπορούν να συμπληρώσουν ώρες”, εξήγησε.

Μοιράσου το άρθρο: