Ταξιδεύουμε ελληνικά, παραδοσιακά και καλοκαιρινά
23 Ιούν 2020
Εν αναμονή αφίξεων, σε ετοιμότητα το αεροδρόμιο της Σκιάθου (audio)
23 Ιούν 2020

Πλημμύρισαν δρόμοι στον οικισμό των Ρομά Σοφάδων – Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” το αντιπλημμυρικό έργο

Μοιράσου το άρθρο:

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι στον παλιό οικισμό των Ρομά στους Σοφάδες. Ο πρώην αντιδήμαρχος Σοφάδων και πρόεδρος των Ρομά Χωρίς Σύνορα κ. Παναγιώτης Χαρίτος, μιλώντας στην εκπομπή “Θεσσαλικό περισκόπιο” σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι μόνιμο και εντείνεται κάθε φορά που υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ενέχονται δε κίνδυνοι αφού παιδιά, με τους γονείς τους να βρίσκονται σε δουλειές, κολυμπούν στα ακατάλληλα νερά, σημειώνοντας ωστόσο ότι ευθύνες υπάρχουν και από ενήλικες για τη μη επίβλεψή τους. Μίλησε για το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας που είχε ενταχθεί στον “Φιλόδημο”, υποστηρίζοντας όμως ότι αφορά μόνο στο 50% του οικισμού.

Παράλληλα υπήρξε επικοινωνία με τον δήμο, και αυτήν την ώρα γίνονται παρεμβάσεις με μηχανήματα για να απομακρυνθούν τα νερά. Οι κάτοικοι του οικισμού ζητούν μόνιμη και οριστική λύση.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Σοφάδων κ. Σκάρλο, μας ανέφερε για τις παρεμβάσεις που ήδη γίνονται στον οικισμό. Τόνισε ότι το έργο για την “Αντιπλημμυρική προστασία οικισμού Τσιγγάνων – Ρομά στο Δήμο Σοφάδων” προϋπολογισμού 471.048,39 ευρώ, αφορά σε όλον τον οικισμό που βρίσκεται εντός σχεδίου, και μεταπήδησε στο νέο πρόγραμμα «Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης», που φέρει το όνομα «Αντώνης Τρίτσης». Υπογράμμισε ότι η δημοπρασία θα γίνει άμεσα.

Μοιράσου το άρθρο: