Ομόφωνο ψήφισμα της Κοσμητείας Ανθρωπιστικών Επιστημών για την αέρια ρύπανση του Βόλου
22 Ιούν 2020
Ομαλή η διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων
22 Ιούν 2020

Λ. Πλαστήρα: 7ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδιών

Μοιράσου το άρθρο:

Σεμινάριο Διεύθυνσης Σχολικής – Παιδικής- Μικτής Χορωδίας θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου ,στην περιοχή της Λίμνης Νικολάου Πλαστήρα. Διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και το Ωδείο Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης.
Το θέμα του Σεμιναρίου αφορά κυρίως την ερμηνεία της Αναγεννησιακής Μουσικής, που θεωρείται η κορυφαία περίοδος ανάπτυξης της Χορωδιακής Τέχνης, αλλά θα επεκταθεί και σε άλλες περιόδους έως τη σύγχρονη μουσική.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές Χορωδιών (παιδικών, νεανικών, μικτών, ανδρικών, γυναικείων, ωδείων), καθώς και σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν σχολική χορωδία, σε διευθυντές χορωδιών παιδικής, νεανικής, μικτής χορωδίας κλπ.
Την ίδια περίοδο θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες συναυλίες μουσικής δωματίου από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες με πολύ περιορισμένο αριθμό ακροατών στον ανοιχτό χώρο της πισίνας του Mouzaki Palace Hotel στα πλαίσια του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1. Τεχνική διεύθυνσης
2. Ρεπερτόριο μικτής χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία
3. Ερμηνεία
4. Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού
5. Τεχνική φωνητικής
6. Σχολικό – Παιδικό Χορωδιακό τραγούδι (Θεωρία & Πράξη)
Όλα τα παραπάνω μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας και προφύλαξης, που θεσμοθετούνται καθημερινά και επιτρέπουν την πραγματοποίηση του σεμιναρίου κανονικά (Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης, τόσο σε εσωτερικό αεριζόμενο, όσο και σε εξωτερικό χώρο).
Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης παιδικής – σχολικής-μικτής χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση.
Υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Νίκος Ευθυμιάδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, οποίος έχει ασχοληθεί για πολλές δεκαετίες με τις παιδικές, σχολικές αλλά και μικτές, ανδρικές, γυναικείες χορωδίες.

Μοιράσου το άρθρο: