Άρχισαν οι εργασίες στις λιμενικές εγκαταστάσεις Αη – Γιάννη και Χορευτού
3 Ιούν 2020
Θετικό, το ιδιωτικό τεστ για κορονοϊό που έκανε 30χρονη Βολιώτισσα γυναίκα
4 Ιούν 2020

ΕΛΜΕ: Απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία

Μοιράσου το άρθρο:

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Μαγνησίας και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου στη μία το μεσημέρι την ερχόμενης Τρίτης 9 Ιουνίου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΟΛΜΕ ζητώντας την απόσυρση Νομοσχεδίου για την Παιδεία.

 Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο νομοσχέδιο επιφέρει αύξηση των εξεταζομένων μαθημάτων στο Γυμνάσιο χωρίς την αναμόρφωση και ενίσχυση του περιεχομένου εκπ/σης, επαναφέρει την τράπεζα θεμάτων, έναν αποτυχημένο όπως τονίζουν θεσμό, επαναφέρει επίσης  την εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και τον κίνδυνο κατηγοριοποίησης των μαθητών των σχολείων, δεν μιλά για ενίσχυση του δημοσίου σχολείου, αυξάνει τις ποινές αποκλεισμού των αναπληρωτών, αυστηροποιεί τις ποινές για τους μαθητές κ.α.

“Με το νομοσχέδιο αυτό υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο το δημόσιο σχολείο και δεν υπάρχει κανένα παιδαγωγικό πρόσημο που να δείχνει ότι το υπουργείο παιδείας αφουγκράζεται τις μορφωτικές ανάγκες   και της κοινωνίας και ότι ενισχύει τη μόρφωση για όλα τα παιδιά χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος απορρίπτεται από το σύνολο των δασκάλων, καθηγητών και των γονιών γιατί παραμορφώνει την παιδαγωγική και μορφωτική διαδικασία, τη σχέση μαθητή – δασκάλου, απειλεί την προστασία της ιδιωτικότητας, των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπ/κών. Παρότι είναι προαιρετική, oι σύλλογοι διδασκόντων καλούνται να πάρουν αποφάσεις μη υλοποίησης της ζωντανής μετάδοσης (ΟΛΜΕ 16-5-2020). Όλοι οι εκπαιδευτικοί να είμαστε σε επαγρύπνηση και σε άμεση επαφή με το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Καλυπτόμαστε συνδικαλιστικά και πολιτικά με την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ”.

 

Μοιράσου το άρθρο: