Κινητοποίηση κατά της καύσης απορριμμάτων με συμμετοχή πλειάδας φορέων
3 Ιούν 2020
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν κοινότητες του Δήμου Σοφάδων
3 Ιούν 2020

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού των έξυπνων πόλεων (audio)

Μοιράσου το άρθρο:

«Ψηφιακός μετασχηματισμός και ψηφιακές ικανότητες στελεχών έξυπνων πόλεων» είναι το θέμα του online  workshop,που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10.30 το πρωί και που στόχο έχει την ανάδειξη νέων επαγγελματικών ψηφιακών προφίλ  για όσους επιθυμούν να εργαστούν σε μία έξυπνη πόλη.

Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “DevOps Competences for SmartCities” (http://devops.uth.gr) του Erasmus+/Sector Skills Alliance, του οποίου το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ο συντονιστής εταίρος (http://DevOps.uth.gr ).  Το workshop, η συμμετοχή στο οποίο είναι δωρεάν, στοχεύει να τονίσει τόσο την ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού των πόλεων σε Έξυπνες Πόλεις, όσο και αυτή της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών των πόλεων αυτών στις νέες, απαραίτητες τεχνολογίες και γνώσεις για αυτό το σκοπό.

Ο  Πάνος Φιτσιλής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του online workshop, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, υποστήριξε ότι «h ανάπτυξη των πόλεων και ο ψηφιακός τους μετασχηματισμός είναι ένα πολυδιάστατο φαινόμενο, διότι αφενός θα πρέπει να αναπτύξουμε τις απαραίτητες τεχνολογικές λύσεις στην υπηρεσία του πολίτη και των επιχειρήσεων, αλλά ταυτόχρονα να προετοιμάσουμε κατάλληλα τους πολίτες, τους δημότες αλλά και τους εργαζόμενους στους Δήμους. Για την ανάπτυξη μιας έξυπνης πόλης δεν είναι αναγκαία μόνο η ύπαρξη των κατάλληλων τεχνολογιών, αλλά και η ύπαρξη των κατάλληλα εκπαιδευμένων στελεχών και κυρίως των ενημερωμένων πολιτών. Προφανώς, χωρίς τους πολίτες δίπλα μας, χωρίς τα κατάλληλα και σωστά εκπαιδευμένα στελέχη, το εγχείρημα του ψηφιακού μετασχηματισμού των πόλεων είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. Τέλος, είπε ότι  «το έργο DevOpsforsmartcities στοχεύει στο να συμβάλλει ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να εντοπίσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των στελεχών των έξυπνων πόλεων και να καλύψει στο μέτρο του δυνατού αυτό το έλλειμμα».

Μοιράσου το άρθρο: